Цукерки М'який грильяж

Цукерки “М’який грильяж”

Нам знадобиться:

  • мед – 1/2 скл.
  • цукор – 1 скл.
  • какао – 2 ст. л.
  • грецькі горіхи (почищені) – 300 г
  • лимонна кислота – 1/3 ч. л. або лимонний сік – 2 ст. л.
  • вершкове масло – 100 г
  • чорний шоколад – 300 г

Спосіб приготування:

В каструлі змішати мед, цукор, какао і подрібнені (не дуже дрібно) горіхи.

Поставити каструлю на маленький вогонь і варити до закипання помішуючи (щоб не пригорало). Після того як маса в каструлі закипить – варити ще 10-15 хв. весь час помішуючи. Зняти з вогню, додати 1/2 ч. л. лимонної кислоти або лимонний сік. Перемішати. Додати вершкове масло кімнатної температури і добре перемішати.

Дати трохи охолонути, а потім поставити в холодильник на 1,5-2 години до повного охолодження.

Виймаємо з холодильника і за допомогою чайної ложки набираємо масу і вологими руками (або якщо вам зручніше в рукавичках) скачуємо “цукерки” (розмір невеликого грецького горіха). Знову повертаємо цукерки в холодильник ще на 1 годину, щоб маса добре “схопилася”.

Розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовці шоколад. За допомогою зубочисток, або двох чайний ложок занурюємо наші цукерки в шоколад.

Після цього викладаємо цукерки на дошку, застелену пергаментом, даємо постояти 5 хвилин і ставимо в холодильник, поки шоколад повністю не застигне.

Прикрашаємо цукерки “М’який грильяж” за бажанням.

цукерки грильяж

Можна занурювати цукерки і в білий шоколад.

грильяж з горіхами

Для посипки можна використовувати горіхи або панірувальні сухарі.

Ось так цукерка виглядає в середині.
Зберігати їх потрібно у холодильнику.

грильяж рецепт

Смачного 😉

0 коментарів до “Цукерки “М’який грильяж”Додати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *