Нам знадобиться:
- мед – 1/2 скл.
- цукор – 1 скл.
- какао – 2 ст. л.
- грецькі горіхи (почищені) – 300 г
- лимонна кислота – 1/3 ч. л. або лимонний сік – 2 ст. л.
- вершкове масло – 100 г
- чорний шоколад – 300 г
Спосіб приготування:
В каструлі змішати мед, цукор, какао і подрібнені (не дуже дрібно) горіхи.
Поставити каструлю на маленький вогонь і варити до закипання помішуючи (щоб не пригорало). Після того як маса в каструлі закипить – варити ще 10-15 хв. весь час помішуючи. Зняти з вогню, додати 1/2 ч. л. лимонної кислоти або лимонний сік. Перемішати. Додати вершкове масло кімнатної температури і добре перемішати.
Дати трохи охолонути, а потім поставити в холодильник на 1,5-2 години до повного охолодження.
Виймаємо з холодильника і за допомогою чайної ложки набираємо масу і вологими руками (або якщо вам зручніше в рукавичках) скачуємо “цукерки” (розмір невеликого грецького горіха). Знову повертаємо цукерки в холодильник ще на 1 годину, щоб маса добре “схопилася”.
Розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовці шоколад. За допомогою зубочисток, або двох чайний ложок занурюємо наші цукерки в шоколад.
Після цього викладаємо цукерки на дошку, застелену пергаментом, даємо постояти 5 хвилин і ставимо в холодильник, поки шоколад повністю не застигне.
Прикрашаємо цукерки “М’який грильяж” за бажанням.
Можна занурювати цукерки і в білий шоколад.
Для посипки можна використовувати горіхи або панірувальні сухарі.
Ось так цукерка виглядає в середині.
Зберігати їх потрібно у холодильнику.
Смачного 😉
0 коментарів до “Цукерки “М’який грильяж””Додати →