Нам знадобиться:
Для бісквіта:
- яйця – 2 шт.
- цукор – 90 г
- борошно – 60 г
- какао – 25 г
Для суфле:
- смородина – 300 г
- агар-агар – 17 г
- вода – 100 мл
- білки – 200 г (приблизно 7 шт)
- цукор – 380 г
- вершкове масло – 150 г
- згущене молоко – 70 г
Для верху:
- білий шоколад – 100 г (за бажанням)
Спосіб приготування:
Розпочнемо з приготування бісквіта. Відокремлюємо білки від жовтків. Білки збиваємо з половиною цукру до м’яких піків.
Жовтки збиваємо з цукром, що залишився і ваніллю до отримання пишної світлої маси.
Акуратно з’єднуємо білки з жовтками. Поступово додаємо просіяне з какао борошно і акуратно замішуємо легке тісто рухами від низу до верху.
Кладемо тісто в форму (дно застилаємо пергаментом). Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо до готовності, приблизно 20-25 хвилин. Готовому бісквіту даємо постояти у формі близько 15 хвилин, потім виймаємо з форми і повністю охолоджуємо. За бажанням можна зрізати верхню скоринку, щоб торт повністю був ніжним і м’яким.
Тепер приготуємо суфле. Смородину розморожуємо і збиваємо блендером.
Протираємо через сито, щоб позбутися від кісточок і залишків шкірки. У сотейнику з’єднуємо агар-агар і воду. Ставимо на середній вогонь, доводимо до кипіння і розчинення агару і варимо ще 1 хвилину. Додаємо весь цукор і варимо, помішуючи, до 110 градусів.
Знімаємо з вогню і даємо трохи охолонути (до 80-90 градусів). Паралельно з’єднуємо смородину з білками і збиваємо, поки маса не стане повітряною і не посвітлішає.
Поступово вливаємо агарний сироп, не припиняючи збивати. Повинна вийти маса, схожа на меренгу.
Додаємо розм’якшене вершкове масло і згущене молоко, збиваємо до однорідного стану. У роз’ємну форму кладемо бісквіт.
Поверх нього виливаємо заготовку для суфле. Залишаємо в холодильнику остигати. Розтоплюємо білий шоколад на водяній бані. Виливаємо поверх застиглого суфле. Ставимо торт в холодильник на 30 хвилин або більше, щоб шоколад застиг. Даємо торту вистоятися в холодильнику ніч. Подаємо до столу.
Смачного 😉
0 коментарів до “Торт “Пташине молоко” зі смородиною”Додати →