Торт Пташине молоко зі смородиною

Торт “Пташине молоко” зі смородиною

Нам знадобиться:

Для бісквіта:

  • яйця – 2 шт.
  • цукор – 90 г
  • борошно – 60 г
  • какао – 25 г

Для суфле:

  • смородина – 300 г
  • агар-агар – 17 г
  • вода – 100 мл
  • білки – 200 г (приблизно 7 шт)
  • цукор – 380 г
  • вершкове масло – 150 г
  • згущене молоко – 70 г

Для верху:

  • білий шоколад – 100 г (за бажанням)

Спосіб приготування:

Розпочнемо з приготування бісквіта. Відокремлюємо білки від жовтків. Білки збиваємо з половиною цукру до м’яких піків.

Жовтки збиваємо з цукром, що залишився і ваніллю до отримання пишної світлої маси.

Акуратно з’єднуємо білки з жовтками. Поступово додаємо просіяне з какао борошно і акуратно замішуємо легке тісто рухами від низу до верху.

Кладемо тісто в форму (дно застилаємо пергаментом). Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо до готовності, приблизно 20-25 хвилин. Готовому бісквіту даємо постояти у формі близько 15 хвилин, потім виймаємо з форми і повністю охолоджуємо. За бажанням можна зрізати верхню скоринку, щоб торт повністю був ніжним і м’яким.

Тепер приготуємо суфле. Смородину розморожуємо і збиваємо блендером.

Протираємо через сито, щоб позбутися від кісточок і залишків шкірки. У сотейнику з’єднуємо агар-агар і воду. Ставимо на середній вогонь, доводимо до кипіння і розчинення агару і варимо ще 1 хвилину. Додаємо весь цукор і варимо, помішуючи, до 110 градусів.

Знімаємо з вогню і даємо трохи охолонути (до 80-90 градусів). Паралельно з’єднуємо смородину з білками і збиваємо, поки маса не стане повітряною і не посвітлішає.

Поступово вливаємо агарний сироп, не припиняючи збивати. Повинна вийти маса, схожа на меренгу.

Додаємо розм’якшене вершкове масло і згущене молоко, збиваємо до однорідного стану. У роз’ємну форму кладемо бісквіт.

Поверх нього виливаємо заготовку для суфле. Залишаємо в холодильнику остигати. Розтоплюємо білий шоколад на водяній бані. Виливаємо поверх застиглого суфле. Ставимо торт в холодильник на 30 хвилин або більше, щоб шоколад застиг. Даємо торту вистоятися в холодильнику ніч. Подаємо до столу.

рецепт пташиного молока

Смачного 😉

0 коментарів до “Торт “Пташине молоко” зі смородиноюДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *