Нам знадобиться:
Для полуничних коржів:
- борошно – 130 г
- цукор – 90-100 г
- ванільний цукор – 1 п.
- полуничне пюре – 100 г
- яйця – 2 шт.
- вершкове масло – 100 г
- щіпка солі
- сода – 1/3 ч. л.
- червоний барвник – 1 капля (не обов’язково, тоді корж буде просто бурого кольору)
Для полуничного прошарку:
- полуничне пюре – 200 г
- желатин – 15-20 г
- полуниця ціла – 250 г
- крохмаль (кукурудзяний або картопляний) – 20 г
- цукор – 100-150 г
- сік лимона
Для просочування:
- полуничне пюре – 30 г
- цукор – 1 ст. л.
- вода – 1 ст. л.
Для крем-мусу:
- полуничне пюре – 500 г
- цукор – 150 г
- вершки (33%) – 450 мл.
- желатин – 25 г
Спосіб приготування:
Спочатку готуємо полуничний прошарок. Нам потрібна форма діаметром 20 см.
Її потрібно вкласти харчовою плівкою.
Крохмаль розводимо в 50 мл. води.
Желатин замочити в 80 мл. води. Полуничне пюре довести до кипіння. Додати цукор і проварити ще хвилину, помішуючи.
Додати розведений крохмаль і ретельно розмішати. Зняти з вогню, видавити трохи лимонного соку, перемішати. Потім додати набряклий желатин і розмішати до повного його розчинення.
Додати шматочки порізаної полуниці. Суміш перелити в форму і поставити в морозилку.
Тепер займемося коржем. Для цього потрібно м’яке вершкове масло збити з цукром і ванільним цукром.
Додати яйця і ретельно збити 2-3 хвилини.
Додаємо полуничне пюре і пару крапель червоного барвника (барвник – це тільки за бажанням).
Додаємо суміш з борошна, солі, соди, розпушувача, перемішуємо і переливаємо в застелену форму діаметром 24 см. Ставимо в розігріту духовку і печемо корж при 160 градусах десь 30 хв. Ми залишаємо корж у формі на 15 хвилин і тільки потім проводимо ножем по краях і витягаємо його з форми. Охолоджуємо наш корж.
Тим часом підготуємо все для просочення коржів. Для цього змішуємо полуничне пюре, цукор і воду і прогріваємо в мікрохвильовці 1 хвилину. Охолоджуємо.
У коржа зрізаємо тоненько верхівку і боки.
Перекладаємо корж на блюдо і добре просочуємо.
На корж ставимо кільце. Якщо кільця немає – це не проблема. Роз’ємну форму, де пікся корж треба по колу обкласти канцелярськими файликами, збільшуючи тим самим бортики, або спеціальною бордюрною стрічкою.
По колу викладаємо порізану навпіл полуницю зрізом до кільця. Желатин замочити в 100 мл. води. Полуничне пюре довести до кипіння, додати цукор і проварити від закипання, помішуючи, ще 5 хвилин. Зняти з вогню і додати набряклий желатин, перемішати до повного розчинення. Залишити остигати до кімнатної температури. Окремо збити вершки. За бажанням можна додати ще 50-100 г цукру. Дивіться на свій смак, регулюйте солодкість крему.
У збиті вершки додаємо акуратно остигле пюре і перемішуємо.
Половину крему акуратно виливаємо на корж.
Дістаємо з морозилки полуничний прошарок, звільняємо його від плівки і акуратно поміщаємо на мус, злегка притопивши. Зверху виливаємо мус, розрівнюємо і ставимо в холодильник на ніч. Проводимо ножем по боках і акуратно видаляємо кільце. У кого є бордюрна плівка, взагалі, жодних клопотів.
Ось так торт виглядає у розрізі.
Торт “Полуничний вибух” виглядає дуже яскраво і ефектно. Він дуже смачний, ніжний, має насичений полуничний смак.
Смачного 😉
0 коментарів до “Торт “Полуничний вибух””Додати →