Нам знадобиться:
- вершкове масло- 300 г
- маргарин – 200 г
- яйця – 6 шт.
- цукор (1/2 скл. для тіста, 3 скл. для крему) – 3,5 склянки
- мед – 500 г
- сода – 3 ч. л.
- борошно – 8-10 скл.
- сметана (20%, краще більш жирну) – 1800 г.
- загущувач (для сметани) – 2-3 пакетика (не обов’язково)
- горіхи волоські (для присипки) – 50 г
Спосіб приготування:
У великій каструлі розчинити на плиті мед з маслом і маргарином, додати соду, добре розмішати вінчиком (або міксером) і зняти з вогню.
Додати яйця, по одному, добре збиваючи, цукор і добре перемішати.
Поступово додати борошно, замішуючи руками або лопаткою, до густого тіста.
Отримане тісто розділити на 23-24 частини.
Кожну частину розкачати дуже тонко.
Вирізати коржі.
Переносити на деко зручно, намотавши коржі на качалку.
Випікати при температурі 180 градусів приблизно 5 хвилин до золотисто-коричневого кольору.
Обрізки від коржів збирати для присипки торта.
Обрізки добре подрібнити качалкою.
Тепер перейдемо до приготування крему. Для цього змішуємо сметану з цукром і загущувачем, збиваємо міксером. Якщо сметана жирна, загущувач не потрібний.
Перший готовий корж викласти на блюдо, добре змастити кремом, викласти наступний корж і т. д.
Останній корж і боки торта також змастити кремом.
Горіхи подрібнити.
Обсипати весь торт крихтою і зверху акуратно присипати горіхами.
Поставити на ніч в холодильник. А вранці можна знімати пробу!
Торт “Пізанська вежа” виходить дуже великим, високим, ароматним і смачним!
Приємного чаювання!
Смачного 😉
0 коментарів до “Торт “Пізанська вежа””Додати →