Нам знадобиться:
Інгредієнти розраховано на форму діаметром 20 см.
Для бісквітного рулета:
- яйця – 6 шт.
- борошно – 6 ст. л.
- цукрова пудра – 6 ст. л.
- розпушувач – 1/2 ч. л.
Для начинки:
- варення/джем – 3/4 банки
Для мусу з молочним шоколадом:
- вершки (33%) – 300 мл.
- молочний шоколад – 250 г
- молоко – 3 ст. л.
- жовток – 1 шт.
- вершкове масло (розтоплене) – 1,5 ст. л.
- желатин – 7 г
- вода – 1/4 скл.
Для мусу з білим шоколадом:
- вершки (33%) – 300 мл.
- білий шоколад – 250 г
- кукурудзяний сироп – 3 ст. л.
- молоко – 6 ст. л.
- жовток – 1 шт.
- желатин – 7 г
- вода – 1/4 скл.
Для желе:
- варення/джем – 1/4 банки
- желатин – 1 ч. л.
- вода – 1/4 скл.
Крім того:
- заморожені ягоди
Спосіб приготування:
Розпочнемо з приготування бісквітного рулету. Духовку потрібно нагріти до 180 градусів. У чаші міксера збити білки, поступово додаючи цукор. Продовжуючи збивати по одному вводимо жовтки. Борошно, розпушувач просіяти і акуратно ввести в масу. Деко застелити папером для випічки. Тепер викладаємо масу на деко, розрівнюємо і випікаємо 15 хвилин до золотистого кольору.
Рушник посипати цукром, готовий бісквіт викласти на нього папером вгору. Папір зняти і скрутити рулет. Залишити вистигнути. Коли рулет охолоне, розкрутити його, змастити джемом і знову скрутити. Обгорнути готовий рулет харчовою плівкою і покласти в морозилку на 30 хвилин-1 годину. Так буде легше нарізати.
Тепер переходимо до приготування мусу з молочним шоколадом. Для цього збиваємо вершки. Желатин заливаємо водою і залишаємо набрякнути. Шоколад розтопити. Жовток змішати з молоком. Вершкове масло розтопити і змішати з молочно-яєчною масою. Підігріти желатин (до розчинення), ввести в масу, добре перемішати і ввести в шоколад. Шоколад з’єднати з вершками.
Тепер готуємо мус з білим шоколадом. Вершки збити. Желатин залити водою і дати набрякнути. Шоколад, сироп і 3 ст.л молока підігріти до розчинення. Жовток збити з молоком і додати до шоколаду. Желатин підігріти до розчинення. Ввести в шоколадну масу, розмішати. З’єднати з вершками.
Переходимо до приготування ягідного желе. Желатин замочити у воді. Залишки джему розмішати в мисці. Желатин підігріти і додати до джему. Добре розмішати.
Тепер формуємо наш торт. Беремо форму з знімними бортами. Рулет порізати на рівні частини товщиною 1 см. Дно і бока форми викладаємо нарізаними рулетиками.
Викладаємо молочний мус і ставимо в холодильник на пів години. Дістаємо, зверху посипаємо ягодами.
Далі виливаємо білий мус і ставимо в холодильник на пів години.
Дістаємо торт, заливаємо желе і залишаємо в холодильнику на ніч.
Ось так торт “Ніколь” виглядає у розрізі.
Смачного 😉
0 коментарів до “Торт “Ніколь””Додати →