Нам знадобиться:
Для тіста:
- яйця – 4 шт.
- яєчні жовтки – 8 шт.
- цукор – 200 г
- борошно – 200 г
- крохмаль картопляний – 40 г
- куркума – 2 ч. л. без гірки
Для начинки:
- консервовані ананаси – 250 г
Для крему:
- молоко – 500 мл
- вершки (33-35%) – 250 г
- яйця – 2 шт.
- цукор – 180 г
- ванільний цукор – 8-10 г
- крохмаль картопляний – 30 г
Спосіб приготування:
Розпочинаємо з приготування тіста. У миску розбиваємо відразу 4 яйця, не відділяючи білки і жовтки. Засипаємо цукром і збиваємо міксером близько 10 хвилин. Маса повинна сильно збільшитися в об’ємі і стати схожою на крем.
Відділяємо 8 жовтків від білків. Поступово додаємо до маси, продовжуючи збивати міксером.
Окремо з’єднуємо борошно і крохмаль. Для додаткової жовтизни додаємо куркуму. Якщо яйця попалися з насиченими яскраво-помаранчевими жовтками, можна обійтися і без цієї пряності, або зменшити її порцію. Також можна взяти за основу торта будь-який інший рецепт бісквіта і просто додати кілька крапель жовтого харчового барвника.
Просіявши через дрібне сито, в 3-4 прийоми додаємо борошняну суміш до яєчної.
Кожен раз розмішуємо масу, повністю розчиняючи сухі згустки. Перемішуємо акуратно, строго в одному напрямку знизу вгору, намагаючись максимально зберегти обсяг пишної маси.
Коли розмішаємо все борошно, викладаємо однорідне жовтувате тісто в форму для випічки (діаметр 22 см). Дно для зручності прокладаємо пергаментним папером, стінки форми не змащуємо.
Випікаємо корж близько 30-40 хвилин при 180 градусах. Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою або зубочисткою. На паличці не повинно залишатися вологого тіста.
Даємо нашому коржу охолонути та виймаємо із форми.
Перейдемо до приготування крему. Його можна готувати під час того, як буде пектися корж. Яйця з’єднуємо з крохмалем і цукром, для ароматизації додаємо ванільний цукор. Розтираємо суміш.
Молоко доводимо до кипіння. Половину порції поступово тонкою цівкою вливаємо до цукрово-яєчної суміші, активно перемішуючи масу, щоб яйця не згорнулися.
Переливаємо масу до залишків молока, ставимо на малий вогонь. Варимо при інтенсивному і безперервному перемішуванні до загустіння. Знімаємо з вогню і обов’язково повністю охолоджуємо крем.
Після того як заварний крем повністю охолоне, приступаємо до вершків. Не забуваємо, що для збивання, вершки обов’язково повинні бути холодними і мати високий відсоток жирності (не менше 33%). Збиваємо міксером до згущення маси.
Заварний крем для зручності перекладаємо в об’ємну миску. Частинами додаємо збиті вершки, кожен раз обережно розмішуючи.
Частину готового крему (приблизно третину) відкладаємо для обмазки торта, а до решти маси додаємо порізані дрібними шматочками ананаси. Розмішуємо.
З коржа зрізаємо верхівку, відкладаємо вбік.
Формуємо «кошик» – вручну витягуємо весь жовтий м’якуш, залишаючи тільки дно і тонкі стінки. Отриманий “кошик”, а також відкладену верхівку ретельно поливаємо сиропом від консервованих ананасів. М’якуш, який ми видалили з коржа, зберігаємо для оформлення.
У сформований «кошик» викладаємо крем з ананасами.
Зверху накриваємо зрізаною верхівкою. Щедро обмазуємо торт з усіх боків відкладеним кремом.
Жовтий м’якуш вручну розриваємо на дрібні шматочки, майже в крихту. Присипаємо пухнастими крупинками поверхню торта. Бічні сторони теж рясно покриваємо жовтою масою, злегка притискаючи долонею для кращої фіксації. Після цього ставимо торт на ніч у холодильник для просочення і закріплення форми. Зверху бажано накрити десерт кришкою для мікрохвильовки або іншим посудом, щоб верхній шар не підсихав.
Смачного 😉
0 коментарів до “Торт “Мімоза””Додати →