Нам знадобиться:
Для тіста:
- вода – 180 мл
- сіль – щіпка
- вершкове масло – 85 г
- борошно – 130 г
- яйця – 3-4 шт
Для кракеліну:
- вершкове масло – 50 г
- цукор – 50 г
- борошно – 40 г
- какао – 15 г
Для крему:
- лікер “Baileys” – 150 мл
- молоко – 180 мл
- жовтки 4 шт
- цукор – 80 г
- кукурудзяний крохмаль – 30 г
- білий шоколад – 60 г
- вершкове масло – 160 г
Спосіб приготування:
Готуємо крем. З’єднуємо в сотейнику молоко та лікер “Baileys”. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.
Паралельно збиваємо до білого жовтки з цукром і крохмалем.
Не припиняючи збивати, вливаємо молочну суміш, що закипіла. Повертаємо масу в сотейник і знову ставимо на плиту. Варимо, постійно інтенсивно помішуючи вінчиком, до загустіння.
Знімаємо з вогню та додаємо дрібно порізаний шоколад. Перемішуємо до розчинення. Перекладаємо крем у миску та накриваємо харчовою плівкою в контакт. Даємо повністю охолонути.
У крем, що остигнув, додаємо вершкове масло кімнатної температури і збиваємо до однорідного стану.
Готуємо шу. Для кракеліну з’єднуємо у мисці всі інгредієнти. Розтираємо до однорідного тіста.
Розкачуємо між двома листами пергаменту в пласт завтовшки близько 2 мм. Заморожуємо.
Вливаємо в ємність воду, додаємо сіль і нарізане на шматочки масло.
Ставимо на вогонь і готуємо, поки масло не розтане. Знімаємо та вмішуємо борошно. Повертаємо на вогонь і варимо, постійно помішуючи, поки тісто не скачається в кулю, а на дні не почне утворюватися скоринка, близько 2 хвилин.
Знову знімаємо з вогню та даємо постояти 5 хвилин. По одному додаємо яйця, розмішуючи після кожного до повної однорідності лопаткою. Постійно стежте за консистенцією – тісто не повинно стати надто рідким. Залежно від калібру яєць їх може знадобитися більша чи менша кількість. Тому щоб підстрахуватися, останнє яйце краще збити вилкою та додавати частинами. Тісто має бути гладким і блискучим.
Перекладаємо тісто в кондитерський мішок і відсаджуємо на застелене пергаментом або силіконом деко. Хвостики пригладжуємо змоченим у воді пальцем.
Вирізаємо із замороженого кракеліну “монетки” діаметром, приблизно рівним діаметру відсаджених шу. Кладемо на заготовки та акуратно притискаємо.
Відправляємо до попередньо розігрітої до 180 градусів духовки і випікаємо до темно-золотистого кольору, близько 30-40 хвилин. Готові шу остуджуємо і робимо знизу отвори ножем. Наповнюємо кремом за допомогою кондитерського мішка.
Смачного!
0 коментарів до “Тістечка шу з кремом “Бейліс””Додати →