Нам знадобиться:
Для бісквіта:
- борошно – 200 г
- яйця – 10 шт.
- пудинг ванільний – 30 г
- какао – 20 г
- цукор коричневий – 200 г
- ванільний цукор – 10 г
Для просочування:
- вода – 150 г
- цедра лимона – 1 ч. л.
- цукор – 100 г
- коньяк – 30 г
Для крему:
- білий шоколад – 100 г
- вершки (33%) – 500 г
- вершкове масло – 100 г
- вершки (10%) – 200 мл
- крем-сир – 200 г
- чорний шоколад – 100 г
- желатин швидкорозчинний – 15 г
- груша – 7 шт
- какао – для декору
Спосіб приготування:
Білий бісквіт: Просіяти 90 г борошна і пудинг в глибоку миску. Відокремити білки від жовтків (5 яєць), до жовтків додати 100 г цукру і 5 г ванільного цукру, збити жовтки міксером ( 10 хвилин) до розчинення цукру і збільшення в об’ємі.
Білки 5 яєць збити до стійких піків і 1/3 частину додати до жовтків. Поступово домішувати сухі інгредієнти і білки для отримання тіста. Дно роз’ємної форми застелити пергаментом, вилити тісто, нахиляючи форму розподілити тісто рівномірно по формі. Випікати бісквіт в розігрітій до 200 градусів духовці 15-20 хвилин. Вийняти форму, дати охолонути, пройтися ножем по бортику форми, зняти бортик і вийняти бісквіт.
Темний бісквіт: Просіяти 110 г борошна і какао-порошок в глибоку миску. Відокремити білки від жовтків (5 яєць), до жовтків додати 100 г цукру і 5 г ванільного цукру, збити жовтки міксером ( 10 хвилин) до розчинення цукру і збільшення в об’ємі. Білки 5 яєць збити до стійких піків і 1/3 додати до жовтків. Поступово домішувати сухі інгредієнти і білки для отримання тіста. Дно роз’ємної форми застелити пергаментом, вилити тісто, нахиляючи форму розподілити тісто рівномірно по формі. Випікати бісквіт в розігрітій до 200 градусів духовці 15-20 хвилин. Вийняти форму, дати охолонути, пройтися ножем по бортику форми, зняти бортик і вийняти бісквіт.
Темний крем: У каструльці з товстим дном прогріти 100 г вершків (10%) з 50 г масла до розчинення масла. Додати поламаний на шматочки темний шоколад.
15 г желатину залити 6 ст. л. холодної кип’яченої води і залишити набухати. Постійно помішуючи прогріти до однорідності (до кипіння не доводити), додати половину желатину, розтопити його в шоколадній масі. Охолодити до 30 градусів. 250 мл вершків (33%) збити до стійких піків і поступово ввести в шоколадний ганаш, перемішати до однорідності.
Три груші очистити від шкірки, видалити серцевину. У мисці змішати воду, цукор, коньяк, цедру лимона, довести до кипіння. 6 половинок груш проварити в сиропі 10-15 хвилин.
На дно роз’ємної форми (25 х 35 см) покласти білий бісквіт, просочити його половиною сиропу, викласти на корж шматочки провареної груші. Залити зверху шоколадним кремом, поверх крему покласти темний корж і трошки притиснути. Поставити форму в холодильник.
Білий крем: в каструльку з товстим дном влити 100 мл вершків (10 %), 50 г масла і білий шоколад. Постійно помішуючи прогріти до однорідності (до кипіння не доводити), додати желатин, розтопити його в шоколадній масі. Остудити до 30 градусів.
Три груші почистити від шкірки і натерти на тертці, додати крем-сир. Перемішати.
Додати крем в шоколадний ганаш. Збити масу міксером.
250 мл вершків (33%) збити до стійких піків і додати в білий крем.
Вийняти форму з холодильника, просочити бісквіт сиропом, викласти поверх коржа білий крем, розподілити його по коржу, поставити в холодильник на ніч.
Вийняти форму з холодильника, провести по краях бісквіта гострим довгим ножем, зняти бортик. Розрізати тістечко на 16 шматочків і посипати какао.
Грушу почистити від шкірки, нарізати на довільні шматки, збризнути соком лимона. Прикрасити шматочками груші тістечка. Посипати тертим шоколадом.
Смачного 😉
0 коментарів до “Тістечка «Грушеве диво»”Додати →