Нам знадобиться:
- свіжа смородина – 300 г
- цедра і сік половини лимона
- вершкове масло – 50 г
- цукор – 100 г
- яйця – 2 шт.
Спосіб приготування:
Помістіть смородину в каструлю з 2 ст. л. води. Поставте на малий вогонь і готуйте протягом 5-10 хв, поки ягоди не полопаються.
Додайте до ягід цукор, масло, лимонний сік і цедру, перемішайте, поки цукор не розчиниться.
Злегка збийте яйця і влийте в каструлю з ягодами. Варіть крем на малому вогні 30-35 хвилин до загустіння, постійно помішуючи.
Готовність крему визначається так. Занурте в крем суху столову ложку і проведіть на тильній стороні смужку, якщо смужка не затягується, значить крем готовий. Зберігайте в холодильнику до 2 тижнів або заморозьте. Смородиновий курд можна додавати до ранкової вівсянки, йогурта, творогу або використовувати як начинку для тарталеток.
Смачного 😉
0 коментарів до “Смородиновий курд”Додати →