Нам знадобиться:
- борошно – 500 г
- вода – 1 скл.
- мед – 1 скл.
- мак – 1 скл.
- олія – 3-4 ст. л.
Спосіб приготування:
Шуги – старовинна українська страва. Готують її в основному на Маковея 14 серпня. Але і в піст хочеться чогось солоденького і смачненького. Чому б не приготувати? Розпочнемо з приготування тіста. Замішуємо прісне тісто і робимо з нього 5 колобків, розкачуємо їх товщиною не менше 0,5 см по величині сковороди.
За допомогою тарілки обрізаємо краї коржиків. З обрізків робимо шостий колобок.
Підсмажуємо на олії з двох сторін до золотистої скоринки.
Готові коржики складаємо на тарілку.
Мак запарюємо окропом і розтираємо в макітрі макогоном. Потім додаємо 2-3 ст. ложки води і нагріваємо мак до кипіння. Додаємо мед і добре розмішуємо.
Змащуємо коржі маком з медом і складаємо один на одний, як торт. Верхній корж змащуємо тільки медом.
Маком, що залишився, прикрашаємо верх нашого десерту. Шуги з маком і медом готові! Даємо постояти трохи, щоб коржі просочилися медом.
Шуги з маком і медом готові!
Смачного 😉
0 коментарів до “Шуги з маком і медом”Додати →