Нам знадобиться:
Для шоколадного бісквіта:
- борошно – 160 г
- какао – 30 г
- розпушувач – 10 г
- яйця – 5 шт.
- цукор – 200 г
- молоко – 100 мл
- олія – 70 г
- сіль – щіпка
Для крему:
- сметана (20% і більше) – 350 г
- цукор – 110 г
- яйця – 1 шт.
- вершкове масло – 120 г
- ванілін – 1 п.
- борошно – 3 ст. л.
Крім того:
- вишні (свіжі або заморожені) – 400-450 г
- цукор – 150 г
- коньяк – 1 ст. л.
Спосіб приготування:
У глибоку миску просіюємо (ОБОВ’ЯЗКОВО) какао, борошно та розпушувач.
Розмішуємо за допомогою вінчика.
В окремій глибокій мисці збиваємо яйця з цукром та дрібкою солі до утворення пишної маси. Чим краще ми зіб’ємо яйця, тим краще вийде бісквіт.
Після цього додаємо до яєць молоко та олію. Збиваємо на найнижчій швидкості міксера.
Тепер всипаємо сухі інгредієнти.
Акуратно перемішуємо за допомогою ручного вінчика.
Чашу мультиварки змащуємо вершковим маслом (або олією).
Вливаємо тісто.
Закриваємо кришку мультиварки, встановлюємо режим ВЫПЕЧКА, час приготування 1 год. Під час приготування кришку НЕ відкривати.
Після закінчення програми, відкриваємо кришку мультиварки і даємо бісквіту постояти 5 хв.
За допомогою решітки для приготування на пару, виймаємо бісквіт з мультиварки.
Після того, як готовий бісквіт охолоне, його можна загорнути в харчову плівку і поставити в холодильник на ніч. Таким чином волога всередині бісквіта рівномірно розподілиться, бісквіт не буде кришитися, його можна буде розрізати на декілька коржів, а смак стане набагато кращим.
Тепер перейдемо до приготування крему. Робимо водяну баню. Тим часом змішуємо сметану, яйце, цукор, ванілін і борошно.
Добре все перемішуємо до однорідної маси. Коли у каструлі закипить вода, ставимо нашу ємність з масою на водяну баню і постійно помішуємо, поки вона не загусне. На це може піти 10-20 хв, в залежності від жирності сметани.
Якщо слід від пальця проведеного по ложці з кремом не затікає – значить крем готовий. Далі даємо крему охолонути. Вершкове масло кімнатної температури збиваємо до пишності. Коли крем вистигне, вводимо його по ложці до масла, не перестаючи збивати.
Збиваємо все до пишності. Крем готовий. Ставимо ненадовго у холодильник.
Тепер підготуємо вишні. Кидаємо їх у сотейник, додаємо приблизно половину цукру і ставимо на вогонь.
Коли вишні з сиропом закиплять, проціджуємо вишні.
Сироп знову вливаємо у сотейник, додаємо решту цукру та коньяк. Варимо сироп, поки він трішки не загустіє. Після цього даємо сиропу охолонути.
Усі компоненти готові, можна приступати до оформлення нашого торта. Розділяємо бісквіт на 4 коржі.
Усі коржі просочуємо вишневим сиропом.
За допомогою кондитерського мішка, викладаємо крем та вишні на корж.
Так повторяємо з кожним шаром.
Останній верхній корж теж просочуємо сиропом і змащуємо весь торт кремом. Оформлюємо за бажанням. Можна залити торт шоколадною глазур’ю чи прикрасити іншим кремом. У нас це шоколадна крихта та вишні.
Шоколадний торт з вишнями в мультиварці готовий! Його також можна приготувати за допомогою духовки. Тортик виходить дуже високим, з приємним шоколадним бісквітом, просоченим ароматною вишнею та ніжним кремом.
Ось так тортик виглядає у розрізі.
Смачного 😉
0 коментарів до “Шоколадний торт з вишнями”Додати →