Нам знадобиться:
- молочний шоколад – 1 плитка
- жовток – 1 шт.
- вершки 20% – 100 мл
Спосіб приготування:
Шоколад розламайте на шматочки і помістіть в глибоку ємність. Якщо у вас є мікрохвильова піч, то залийте шоколад вершками і помістіть ємність в мікрохвильовку на 1-2 хвилини до повного розтоплення.
Якщо ж ні, то прогрійте шматочки шоколаду на водяній бані до розтоплення і лише потім влийте до них вершки. Акуратно перемішайте всю масу.
Поставте ємність з розтопленим шоколадом в каструлю з крижаною водою або льодом і почніть збивати міксером на високій швидкості, збивайте приблизно 4-5 хвилин.
Як тільки маса злегка загусне і стане більш повітряною, додайте в неї курячий жовток і продовжуйте збивати ще близько 3-4 хвилин. Мус повинен добре загуснути – це залежить від якості шоколаду. Якщо у вас мус НЕ загус, то не впадайте у відчай: розведіть 10 г желатину гарячою водою і ретельно вимішайте його, а після влийте в мус і ще раз все збийте.
Після цього, перелийте шоколадну масу в креманки або піали і поставте на холод. У холодильнику мус застигає близько 30 хвилин, в морозильній камері – близько 15 хвилин.
Через зазначений час витягніть десерт і прикрасьте його збитими вершками, ягодами, фруктами і листочками свіжої м’яти. Подавайте шоколадний мус до столу охолодженим.
Смачного 😉
0 коментарів до “Шоколадний мус”Додати →