Нам знадобиться:
- шоколад темний – 150 г
- вершкове масло – 50 г
- яйця курячі -2 шт.
- борошно пшеничне – 35 г
- цукровий пісок – 50 г
- какао-порошок – 1 ст.л.
- цукрова пудра – 2 ст.л.
- вершкове морозиво – 6 кульок
Спосіб приготування:
Шоколадну плитку поламати на дольки.
Розтопити шоколад з вершковим маслом на водяній бані, постійно помішуючи.
Збити яйця з цукром в піну за допомогою міксера або вінчика.
Ввести до цукру і яєць розтоплений шоколад, помішуючи. Шоколад може бути теплим, але тільки не гарячим.
Додати борошно. Акуратно перемішати лопаткою.
Тісто для фондану має вийти не дуже густим.
Форми змастити вершковим маслом і присипати какао-порошком. Так шоколадний фондан легко вийде з форми.
Розкласти тісто по формочках, заповнивши їх на 2/3. Всього вийшло 6 штук. Десерт на 100% шоколадний, його не назвеш низькокалорійним, тому цілком вистачить на 6 персон.
Розігріти духовку до 180 градусів і випікати 7 хвилин. Якщо формочки керамічні або більші за розміром, необхідно збільшити час приготування. Але як тільки шоколадний фондан схопиться, його необхідно виймати з духовки. Потім дати йому 2 хвилини відпочити і виймати з формочок.
Посипати шоколадний фондан цукровою пудрою і подавати з морозивом.
Смачного 😉
0 коментарів до “Шоколадний фондан”Додати →