шоколадний фондан

Шоколадний фондан

Нам знадобиться:

  • шоколад темний – 150 г
  • вершкове масло – 50 г
  • яйця курячі -2 шт.
  • борошно пшеничне – 35 г
  • цукровий пісок – 50 г
  • какао-порошок – 1 ст.л.
  • цукрова пудра – 2 ст.л.
  • вершкове морозиво – 6 кульок

Спосіб приготування:

Шоколадну плитку поламати на дольки.

Розтопити шоколад з вершковим маслом на водяній бані, постійно помішуючи.

Збити яйця з цукром в піну за допомогою міксера або вінчика.

Ввести до цукру і яєць розтоплений шоколад, помішуючи. Шоколад може бути теплим, але тільки не гарячим.

Додати борошно. Акуратно перемішати лопаткою.

Тісто для фондану має вийти не дуже густим.

Форми змастити вершковим маслом і присипати какао-порошком. Так шоколадний фондан легко вийде з форми.

Розкласти тісто по формочках, заповнивши їх на 2/3. Всього вийшло 6 штук. Десерт на 100% шоколадний, його не назвеш низькокалорійним, тому цілком вистачить на 6 персон.

Розігріти духовку до 180 градусів і випікати 7 хвилин. Якщо формочки керамічні або більші за розміром, необхідно збільшити час приготування. Але як тільки шоколадний фондан схопиться, його необхідно виймати з духовки. Потім дати йому 2 хвилини відпочити і виймати з формочок.

Посипати шоколадний фондан цукровою пудрою і подавати з морозивом.

рецепт шоколадного фондану

Смачного 😉

0 коментарів до “Шоколадний фонданДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *