Нам знадобиться:
- желатин – 12 г
- вершки 35% – 160 г
- цукор – 240 г
- вода – 100 мл
- патока – 80 г
- какао – 80 г
Спосіб приготування:
Желатин заливаємо невеликою кількістю води (30-40 мл), перемішуємо і залишаємо набухати протягом 10 хвилин.
У каструлю об’ємом 1,5-2 літри, наливаємо воду, цукор і патоку.
В іншу каструльку, можна меншу, переливаємо вершки.
Одночасно ставимо все на вогонь і доводимо до кипіння.
Коли цукор, вода і патока закиплять, знімаємо їх з вогню і вводимо киплячі вершки, інтенсивно розмішуючи масу до однорідності.
Потім вводимо какао і знову розмішуємо.
Останнім додаємо желатин.
Готовій дзеркальній глазурі даємо трохи охолонути і збиваємо за допомогою погружного блендера, втопивши його так, щоб стояв на дні ємності. Ємність бажано взяти досить вузьку і високу, але можна перебивати і в каструльці. В результаті ми отримаємо досить в’язку масу в бульбашками повітря зверху.
Даємо масі постояти 10-15 хвилин і знімаємо всі бульбашки повітря за допомогою лопатки або ложки.
Шоколадна дзеркальна глазур готова до використання.
Смачного 😉
0 коментарів до “Шоколадна дзеркальна глазур”Додати →