Нам знадобиться:
- яйця – 4 шт.
- борошно пшеничне – 1 скл.
- цукор – 1 скл.
- розпушувач – 1 ч. л.
- кип’яток – 3 ст. л.
- олія – 3 ст. л.
- вершкове масло – 150 г
- згущене молоко (варене) – 150 г
- банан – 1 шт.
- какао – для коричневого тіста
Спосіб приготування:
Починаємо готувати бісквітне тісто: яйця збиваємо з цукром на максимальній швидкості міксера протягом 10 хвилин; борошно з’єднуємо з розпушувачем; знижуємо швидкість міксера до мінімальної і поступово вводимо борошно.
Коли борошно повністю розмішається – вводимо окріп. Після окропу вводимо соняшникову олію.
Невелику кількість тіста (грам 200) набираємо в кондитерський мішок.
На великому деку, заздалегідь застеленому пергаментним папером, малюємо бісквітним тістом плями для жирафи. Потім ставимо на 10 хвили в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів.
В бісквітне тісто, що залишилось, додаємо какао і вимішуємо до однорідності. Через 10 хвилин дістаємо плями жирафи з духовки і заливаємо їх шоколадним тістом, рівномірно розподіляючи його по периметру дека. Випікаємо в духовці ще 20 хвилин.
Дістаємо деко з духовки і скручуємо рулет в гарячому вигляді, не забираючи пергамент. Даємо рулету повністю охолонути.
Поки рулет остигає, готуємо крем.
Вершкове масло збиваємо до білого на максимальній швидкості міксера. Плавно вводимо варене згущене молоко.
Все готово для того, щоб збирати рулет. Розгортаємо остиглий рулет і промащуємо його кремом. Всередину, вкладаємо крупно порізаний банан. Скручуємо рулет, попередньо забравши пергамент.
Рулет “Жирафа” готовий!
Смачного 😉
0 коментарів до “Рулет “Жирафа””Додати →