Нам знадобиться:
Для світлого тіста:
- борошно – 3,5 скл.
- розпушувач – 2 ч. л.
- маргарин – 250 г
- цукор – 0,5 скл.
- ванільний цукор – 1 п.
- кефір – 0,5 скл.
- яйця – 2 шт.
Для шоколадного тіста:
- борошно – 2,5 скл.
- какао – 3-4 ст. л.
- розпушувач – 1 ч. л.
- маргарин – 150 г
- цукор – 0,5 скл.
- кефір – 3 ст. л.
- яйця – 1 шт.
Для крему:
- сметана – 350 г (домашня або 20%)
- цукор – 110 г
- яйця – 1 шт.
- вершкове масло – 120 г
- ванільний цукор – 1 п.
- борошно – 3 ст. л.
- коньяк – 1-2 ст. л.
Крім того:
- варення – 1 банка
- горіхи – 1,5 скл.
Спосіб приготування:
Розпочнемо з приготування світлого тіста. Для цього борошно перемішуємо з розпушувачем і посікти з маргарином.
Додати цукор, ванільний цукор, яйця, кефір.
Замісити тісто і поставити в холодильник на 2 год.
Далі готуємо шоколадне тісто. Борошно змішуємо з розпушувачем і какао. Отриману суміш посікти з маргарином.
Додати цукор, кефір, яйце і замісити тверде тісто. Розділити на 3 рівні частини і поставити в морозильну камеру на 1 год.
Виймаємо світле тісто з холодильника, відділяємо 1/3 частину (решту ставимо знову у холодильник), розкачуємо і викладаємо у прямокутну форму. Після цього змащуємо варенням і посипаємо горіхами. Ми брали на 1 корж варення з манго, а на інші – абрикосове. Ви можете використовувати те, яке вам до вподоби. Бажано, щоб варення було кисло-солодким.
Зверху потерти на тертці 1/3 частину шоколадного тіста. Випікаємо при 200 градусах приблизно 40 хв.
Випікаємо 3 таких коржі.
Залишаємо коржі охолонути, а тим часом готуємо крем. Для крему потрібно вершкове масло кімнатної температури, тому виймаємо його з холодильника заздалегідь. У мисці змішуємо сметану, яйце, цукор, ванільний цукор і борошно.
Ретельно перемішуємо.
Отриману масу ставимо на водяну баню і постійно помішуємо, поки вона не загусне. На це може піти 10-20 хв., залежно від жирності сметани. Якщо слід від пальця проведеного по ложці з кремом не затікає – значить крем готовий. Даємо крему охолонути.
Після цього збиваємо наше масло.
По ложці вводимо в крем, не перестаючи збивати.Збиваємо все до пишності. Вкінці додаємо коньяк. Наш крем готовий.
Тепер перемащуємо всі коржі кремом і формуємо пляцок.
Верхній корж можна полити шоколадом (за бажанням). Залишаємо пляцок перейти на 1 добу (мінімум на 12 год).
Пляцок виходить дуже смачний, високий і гарний. Важить він досить багато. А для приготування потрібні дуже прості і доступні інгредієнти. Спробуйте!
Смачного 😉
0 коментарів до “Пляцок з горіхами і варенням “Галич””Додати →