Пляцок трембіта

Пляцок “Трембіта”

Нам знадобиться:

Для світлого тіста:

  • яйця – 1 шт.
  • борошно – 250 г
  • розпушувач тіста – 1 ст. л.
  • вершкове масло – 50 г
  • цукор – 150 г
  • цукор ванільний – 10 г

Для темного тіста:

  • яйця – 3 шт.
  • сметана – 200 г
  • цукор – 100 г
  • какао – 3 ст. л.
  • сода харчова – 10 г
  • борошно – 50 г

Для макових трубочок з розою:

  • сир (творог) – 120 г
  • олія – 50 г
  • цукор – 50 г
  • сметана – 50 г
  • сода харчова – 3 г
  • борошно – 500 г
  • яйця – 1 шт.

Для макової маси з розою:

  • мак – 150 г
  • цукор – 150 г
  • пелюстки рози
  • лимонна кислота
  • ванільний цукор – 10 г

Для мусу:

  • сметана – 800 г
  • сир (творог) – 70 г
  • цукор – 60 г
  • желатин – 30 г
  • листочки м’яти – 30 г
  • молоко – 150 г

Спосіб приготування:

Розпочнемо з приготування світлого тіста. Для цього яйця перетираємо з цукром, ванільним цукром і маслом.

Додаємо борошно і розпушувач. Тісто має вийти досить туге. Поставити на 45 хв. в морозильну камеру.

Для темного тіста відділяємо жовтки і білки. Жовтки збиваємо з цукром. Додаємо сметану, какао, соду і борошно.

В кінці додаємо збиті білки.

Заморожене біле тісто натираємо на тертці.

Вимішати його з темним тістом. Випікати в змащеній формі (20 х 30 см) 50 хвилин при температурі 180° С.

Тепер перейдемо до приготування макових трубочок з розою. Для цього потрібно яйця перетерти з цукром, додати олію, сметану і творог, перетерти. Після цього додати борошно і соду.

Мак розмолоти в кавомолці або збити блендером, залити 100 мл води і пропарити на малому вогні 5-7 хвилин до повного зникнення води (мак набрякне).

Додати цукор, ванільний цукор і розтерті з цукром і лимонною кислотою пелюстки рози.


Розкачати тісто товщиною 3-4 мм. Намастити начинкою.

Закрутити рулетом. Випікати 25 хвилин при температурі 180° С.

Тепер перейдемо до приготування мусу. Для цього потрібно сметану збити з цукром і сиром до пухкої маси. В 100 мл гарячого молока розчинити желатин. Охолодити. У 50 мл молока збити блендером порізане листя м’яти. Все добре вимішати до однорідної маси.

На корж вилити трохи мусу. Поставити на 15 хвилин в холодильник. Далі викласти трубочки і залити мусом, що залишився. Бока форми обкласти фольгою догори, тому що пляцок виходить високим. Поставити на 1 годину в холодильник.

Зверху посипати какао і прикрасити за бажанням.
Пляцок “Трембіта” готовий!

рецепт пляцка трембіта

Смачного 😉

0 коментарів до “Пляцок “Трембіта”Додати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *