Нам знадобиться:
Для світлого тіста:
- яйця – 1 шт.
- борошно – 250 г
- розпушувач тіста – 1 ст. л.
- вершкове масло – 50 г
- цукор – 150 г
- цукор ванільний – 10 г
Для темного тіста:
- яйця – 3 шт.
- сметана – 200 г
- цукор – 100 г
- какао – 3 ст. л.
- сода харчова – 10 г
- борошно – 50 г
Для макових трубочок з розою:
- сир (творог) – 120 г
- олія – 50 г
- цукор – 50 г
- сметана – 50 г
- сода харчова – 3 г
- борошно – 500 г
- яйця – 1 шт.
Для макової маси з розою:
- мак – 150 г
- цукор – 150 г
- пелюстки рози
- лимонна кислота
- ванільний цукор – 10 г
Для мусу:
- сметана – 800 г
- сир (творог) – 70 г
- цукор – 60 г
- желатин – 30 г
- листочки м’яти – 30 г
- молоко – 150 г
Спосіб приготування:
Розпочнемо з приготування світлого тіста. Для цього яйця перетираємо з цукром, ванільним цукром і маслом.
Додаємо борошно і розпушувач. Тісто має вийти досить туге. Поставити на 45 хв. в морозильну камеру.
Для темного тіста відділяємо жовтки і білки. Жовтки збиваємо з цукром. Додаємо сметану, какао, соду і борошно.
В кінці додаємо збиті білки.
Заморожене біле тісто натираємо на тертці.
Вимішати його з темним тістом. Випікати в змащеній формі (20 х 30 см) 50 хвилин при температурі 180° С.
Тепер перейдемо до приготування макових трубочок з розою. Для цього потрібно яйця перетерти з цукром, додати олію, сметану і творог, перетерти. Після цього додати борошно і соду.
Мак розмолоти в кавомолці або збити блендером, залити 100 мл води і пропарити на малому вогні 5-7 хвилин до повного зникнення води (мак набрякне).
Додати цукор, ванільний цукор і розтерті з цукром і лимонною кислотою пелюстки рози.
Розкачати тісто товщиною 3-4 мм. Намастити начинкою.
Закрутити рулетом. Випікати 25 хвилин при температурі 180° С.
Тепер перейдемо до приготування мусу. Для цього потрібно сметану збити з цукром і сиром до пухкої маси. В 100 мл гарячого молока розчинити желатин. Охолодити. У 50 мл молока збити блендером порізане листя м’яти. Все добре вимішати до однорідної маси.
На корж вилити трохи мусу. Поставити на 15 хвилин в холодильник. Далі викласти трубочки і залити мусом, що залишився. Бока форми обкласти фольгою догори, тому що пляцок виходить високим. Поставити на 1 годину в холодильник.
Зверху посипати какао і прикрасити за бажанням.
Пляцок “Трембіта” готовий!
Смачного 😉
0 коментарів до “Пляцок “Трембіта””Додати →