Нам знадобиться:
Для світлого тіста:
- яєчні білки – 6 шт.
- цукор – 1,5 склянки.
- крохмаль – 1 склянка.
- оцет – 1 ст.л.
- олія – 50 мл.
Для темного тіста:
- яєчні жовтки – 6 шт.
- яйця – 2 шт.
- цукор – 6 ст.л.
- борошно – 4 ст.л.
- розпушувач – 1 ч.л.
- какао – 2 ст.л.
- олія – 50 мл.
Для заварного крему:
- молоко – 500 мл.
- ванільний пудинг – 2 пакетики.
- цукор – 100 г.
- цукор ванільний – 1 пакетик.
- вершкове масло – 200 г.
Крім того:
- желе (зеленого кольору) – 2 пакетика.
- печиво (кругле) – 200 г. ( у мене 12 шт.)
- шоколад – 100 г.
Для просочення печива:
- розчинна кава – 2 ч.л.
- вода (окріп) – 200 мл.
- цукор – 2 ч.л.
Спосіб приготування:
Готуємо темне тісто: збиваємо яєчні жовтки, яйця з цукром. Додаємо борошно, змішане з розпушувачем, какао і олію. Перемішуємо.
Світле тісто: збиваємо білки з цукром до пишної маси, яка тримає форму. Всипаємо крохмаль, додаємо олію і акуратно перемішуємо.
Виливаємо по черзі темне і світле тісто у форму для випічки, змащену маслом та застелену пергаментом. Обережно перемішуємо виделкою (старайтесь, щоб світле і темне тісто розприділялись по формі більш менш рівномірно).
Випікаємо у розігрітій духовці при t 180 градусів приблизно 35 хвилин. Даємо паляниці охолонути і розрізаємо на 2 частинки.
Готуємо заварний крем: Від 500 мл молока відливаємо 100 мл і розводимо у них дві пачки ванільного пудингу. Решту молока кладемо на вогонь і доводимо до кипіння. Тонкою цівкою вливаємо розведений у молоці пудлинг. Постійно помішуємо, доводячи до загустіння. Охолоджуємо.
Збиваємо масло до пишної маси, додаючи заварний крем. Змащуємо корж кремом.
Готуємо желе: 2 пакетики зеленої галаретки розводимо у 500 мл гарячої води і кладемо у холодне місце. Желе повинне трохи загуснути.
Тим часом готуємо пропитку для печива: 2 ст. л. кави розчиняємо у 200 мл окропу, цукруємо.
Викладаємо печиво, змочене у каві. Зверху викладаємо желе (воно може збиратись у проміжках між печивом, але старайтесь, щоб частина галаретки закріпилась на печиві, це надасть десерту оригінальної форми).
Змащуємо кремом і завершуємо збір пляцка другим коржем. Зверху поливаємо розтопленим шоколадом або посипаємо тертим. Ставимо пляцок у холодильник.
Смачного! 😉
0 коментарів до “Пляцок “Очі цариці””Додати →