Нам знадобиться:
Для шоколадного бісквіту:
- яйця – 4 шт.
- цукор – 110 г
- борошно – 90 г
- розпушувач – 5 г
- вершкове масло – 20 г
- какао – 30 г
Для макового коржа:
- мак – 200 г
- молоко – 100 мл
- цукор – 100 г
- вершкове масло – 100 г
- яйця – 4 шт.
- мелений мигдаль (або мигдальні пластівці) – 50 г
- родзинки – 50 г
- ром – 2 ст. л.
Для шоколадного крему:
- вершки (30%) – 170 мл.
- чорний шоколад – 200 г
- вершкове масло – 150 г
Спосіб приготування:
Змішати борошно, какао-порошок і розпушувач. Яйця розділити на білки і жовтки.
Білки збити до стійких піків, додати цукор, масло і жовтки. Ввести все в суху суміш і добре перемішати круговими рухами.
Вилити тісто в застелену пергаментом форму і випекти корж при температурі 180 градусів протягом 25 хвилин.
Мак залити окропом і залишити на 1 годину. Потім воду злити, залити молоком і довести до кипіння. Білки збити до стійких піків. Розтерти вершкове масло з цукром, поступово додати по одному жовтки. Ввести охолоджений мак, мелений мигдаль, родзинки і ром. І, все акуратно змішати з білками. Макове тісто вилити у форму, і запікати близько 40 хвилин при 180 градусах. Готовий корж охолодити.
Розрізати шоколадний корж по товщині навпіл.
Шоколад розтопити у вершках на водяній бані. Охолодити. Масло розтерти до білого і додати по ложці в охолоджену шоколадну масу. Шоколадний корж намастити шоколадним кремом і на кілька хвилин прибрати в холодильник, щоб шоколад застиг і тримав форму.
Зверху покласти маковий корж.
На маковий корж нанести крем.
Накрити другим шоколадним коржем.
Нанести крем, що залишився на корж і посипати шоколадною стружкою.
Готовий пляцок добре охолодити і нарізати на порційні шматочки.
Смачного 😉
0 коментарів до “Пляцок “Ейфорія””Додати →