Пляцок “Ейфорія”

Нам знадобиться:

Для шоколадного бісквіту:

  • яйця – 4 шт.
  • цукор – 110 г
  • борошно – 90 г
  • розпушувач – 5 г
  • вершкове масло – 20 г
  • какао – 30 г

Для макового коржа:

  • мак – 200 г
  • молоко – 100 мл
  • цукор – 100 г
  • вершкове масло – 100 г
  • яйця – 4 шт.
  • мелений мигдаль (або мигдальні пластівці) – 50 г
  • родзинки – 50 г
  • ром – 2 ст. л.

Для шоколадного крему:

  • вершки (30%) – 170 мл.
  • чорний шоколад – 200 г
  • вершкове масло – 150 г

Спосіб приготування:

Змішати борошно, какао-порошок і розпушувач. Яйця розділити на білки і жовтки.

Білки збити до стійких піків, додати цукор, масло і жовтки. Ввести все в суху суміш і добре перемішати круговими рухами.

Вилити тісто в застелену пергаментом форму і випекти корж при температурі 180 градусів протягом 25 хвилин.

Мак залити окропом і залишити на 1 годину. Потім воду злити, залити молоком і довести до кипіння. Білки збити до стійких піків. Розтерти вершкове масло з цукром, поступово додати по одному жовтки. Ввести охолоджений мак, мелений мигдаль, родзинки і ром. І, все акуратно змішати з білками. Макове тісто вилити у форму, і запікати близько 40 хвилин при 180 градусах. Готовий корж охолодити.

Розрізати шоколадний корж по товщині навпіл.

Шоколад розтопити у вершках на водяній бані. Охолодити. Масло розтерти до білого і додати по ложці в охолоджену шоколадну масу. Шоколадний корж намастити шоколадним кремом і на кілька хвилин прибрати в холодильник, щоб шоколад застиг і тримав форму.

Зверху покласти маковий корж.

На маковий корж нанести крем.

Накрити другим шоколадним коржем.

Нанести крем, що залишився на корж і посипати шоколадною стружкою.

Готовий пляцок добре охолодити і нарізати на порційні шматочки.

Смачного 😉

0 коментарів до “Пляцок “Ейфорія”Додати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *