Нам знадобиться:
- пшеничне борошно – 300 г
- цукор – 300 г
- яйця – 2 шт.
- морква – 300 г
- олія – 200 мл
- горіхи – 50 г
- розпушувач тіста – 1 ч.л.
- сода харчова – 1/2 ч.л.
- кориця – 10 г
- імбир – 10 г
- сметана – 300 г
- вершки (30%) – 300 мл
- желатин – 2 ст.л.
Спосіб приготування:
Готуємо тісто. Збиваємо яйця з 200 г цукру на максимальній швидкості міксера протягом 3-4 хвилин. Потім знижуємо швидкість міксера до мінімальної і вводимо соняшникову олію.
Продовжуємо збивати на мінімальній швидкості і додаємо борошно.
Потім вводимо горіхи, соду, корицю та імбир.
Після цього додаємо моркву, заздалегідь натерту на дрібній тертці.
Готове тісто перекладаємо в роз’ємну форму діаметром 21-24 см.
Ставимо випікатися в духовку, заздалегідь розігріту до 180 градусів на 35-40 хвилин.
Готуємо крем. Желатин заливаємо теплою водою, перемішуємо і і залишаємо набухати на 10 хвилин.
Жирні вершки (не менше 30%) змішуємо з 100 г цукру і збиваємо на максимальній швидкості міксера до загустіння.
Потім додаємо сметану.
Желатин розтоплюємо в мікрохвильовці або на водяній бані, щоб зникли всі грудочки. Після цього додаємо в крем.
Дістаємо готовий корж, даємо йому повністю охолонути.
Потім розрізаємо корж на 2 частини.
Нижню частину залишаємо в формі і рівномірно розподіляємо частину крему по поверхні.
Накриваємо другою половиною коржа і розподіляємо крем по поверхні, розрівнюючи лопаткою. Прорізаємо бортики торта за допомогою ножа і знімаємо роз’ємну форму.
Готовий тортик починаємо декорувати. Ділимо поверхню на сектори за допомогою ножа.
Прикрашаємо тим же кремом з додаванням харчового барвника або морквяного соку, за допомогою кондитерського мішка.
Наш морквяний торт готовий. Можна подавати до столу!
Смачного 😉
0 коментарів до “Морквяний торт”Додати →