Нам знадобиться:
Для тіста:
- маргарин – 250 г
- рідкий мед – 300 г
- пшеничне борошно – 1 кг
- яйця – 4 шт.
- сода – 2 ч. л.
- цукрова пудра – 1 скл.
Для яблучної маси:
- яблука – 2 кг
- зелене желе – 2 шт.
- вершкове масло – 2 ст. л.
Для крему:
- вершки – 500 мл
- цукрова пудра – 6 ст. л.
- желатин – 4 ч. л.
- гаряча вода – 1/4 скл.
Крім того:
- варене згущене молоко
- горіхи подрібнені – 150 г
Спосіб приготування:
Розпочнемо з приготування тіста. Маргарин порубати з борошном, змішаним з содою і цукром. Додайте мед і яйця. Замісити тісто. Розділити на 4 рівні частини. Випікати протягом 30 хвилин, при температурі 180 градусів.
Тепер приготуємо яблучну масу. Для цього, яблука слід очистити і натерти на крупній тертці. Протушкувати з маслом близько 5 хв. Всипати желе, ретельно перемішати і потримати на вогні певний час. Розділити масу на дві частини.
Готуємо крем. Желатин замочити у гарячій воді. Вершки збити з цукром, поступово додати охолоджений желатин, збиваючи на низькій швидкості.
Приступаємо до формування пляцка. Спершу кладемо медовий корж.
На нього розмащуємо 1/2 яблучної маси.
Притискаємо зверху коржем і змащуємо кремом.
Знову корж і друга половина яблучної маси.
Накриваємо останнім медовим коржем.
Змащуємо вареним згущеним молоком.
І посипаємо грецькими горіхами.
Медовий пляцок з яблуками готовий! Ставимо в холодильник на 1-2 дні.
Смачного 😉
0 коментарів до “Медовий пляцок з яблуками”Додати →