Нам знадобиться:
- яйця – 4 шт.
- цукор (бісквіт + для просочення + джем) – 190 г + 1,5 ст.л. + 100 г
- борошно – 130 г
- розпушувач – 7 г
- олія (без запаху) – 3 ст.л.
- вода (окріп+для сиропу) – 3 ст.л. + 50 мл
- ванілін – 1 г
- маскарпоне – 200 г
- вершкове масло – 100 г
- цукрова пудра – 100 г
- мандариновий сік – 50 мл
- гіркий шоколад – 50 г
- мандарини – 400 г
- грецькі горіхи – 50 г
- мигдаль – 50 г
Спосіб приготування:
Приготувати бісквіт. Збити яйця з цукром (190 г) міксером на високій швидкості протягом 5 хвилин. Яйця повинні бути кімнатної температури.
В окремій мисці змішати борошно, розпушувач, ванілін і поступово додати суху суміш в яйця з цукром. Додати олію і окріп. Продовжувати збивати ще 5 хвилин.
Дно роз’ємної форми (діаметром 20 см) застелити пергаментом. Вилити тісто у форму і поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин. Готовий бісквіт перевірити дерев’яною шпажкою – вона повинна виходити сухою.
Готовий бісквіт остудити і залишити на 10-12 годин при кімнатній температурі.
Приготувати мандариновий джем. Мандарини, близько 300 г, очистити від шкірки і пробити блендером до однорідної маси. Додати цукор (100 г) і поставити на вогонь. Кількість цукру можна варіювати за смаком. Довести до кипіння, зменшити вогонь і уварити до густого стану (приблизно 10-15 хвилин). Готовий джем остудити.
Приготувати крем. Маскарпоне збити міксером з м’яким вершковим маслом, цукровою пудрою і ваніліном. Як тільки маса стане однорідною і повітряною, крем готовий!
Бісквіт розрізати на 4 коржа. Приготувати сироп для просочення. Змішати воду, мандариновий сік і цукор. Приступити до складання торта. На блюдо викласти один з коржів і просочити його сиропом. Дуже зручно робити це силіконовим пензликом.
Змастити корж кремом.
Зверху викласти наступний корж. Просочити його сиропом і викласти на нього мандариновий джем. На джем викласти третій корж, просочити, змастити кремом.
Накрити торт останнім, четвертим коржем (не забути і його просочити) і змастити кремом з усіх боків.
Поставити торт в холодильник. Поки торт охолоджується, розтопити шоколад на водяній бані.
Присипати охолоджений торт порізаним мигдалем, викласти очищені дольки мандаринок, половинки грецьких горіхів і полити розтопленим шоколадом.
Поставити торт в холодильник на декілька годин.
Смачного 😉
0 коментарів до “Мандариновий торт”Додати →