Нам знадобиться:
Для макового коржа:
- мак – 125 г
- яйця – 4 шт.
- цукор – 150 г
- солодкі яблука – 200 г
- манка – 5 ст. л.
- вершкове масло – 75 г
- розпушувач – 2 ч. л.
Для медових коржів:
- яйця – 4 шт.
- мед – 2 ст. л.
- цукор – 180 г
- сода – 1 ч. л.
- борошно – 270 г
Для крему:
- сметана (домашня) – 700 г
- цукор – 400 г
- ванільний цукор – 15 г
Спосіб приготування:
Розпочнемо з приготування медових коржів. У глибокий посуд зіб’ємо 4 яйця.
Додаємо цукор.
Збиваємо міксером до пишної піни.
Мед трішки нагріємо в мікрохвильовці. Додаємо в мед соду, перемішуємо. Повинна вийти біла повітряна маса. Змішаємо яєчну масу з медовою. Після цього додаємо в тісто просіяне борошно.
Акуратно розмішуємо тісто силіконовою лопатною.
Застеляємо форму для випічки пергаментом. Виливаємо у форму половину тіста і будемо випікати медовий корж 25 хвилин при 180 °.
Готовий корж остудити, але не відділяти від пергаменту.
Таким самим чином випечемо другий медовий корж.
Тепер приготуємо тісто для макового коржа. У кавомолці подрібніть сухий мак. Тепер змішаємо мак з манкою і розпушувачем.
Яйця збити з цукром до пишної піни. Після цього змішаємо макову суміш з яєчною.
Яблука чистимо від шкірки, видаляємо серцевину і натираємо на тертці. Додамо їх в суміш разом з розм’якшеним вершковим маслом, розмішуємо до однорідності.
Виливаємо тісто у застелену пергаментом форму. Будемо випікати корж 20 хвилин при тій же температурі. Після цього остудити маковий корж, але не відділяти від пергаменту. Корж повинен вийти дуже м’яким і ніжним.
Приготуємо крем. Сметана повинна бути максимально жирною. Зіб’ємо її з цукром і ванільним цукром, щоб вийшов густий крем. Перемащуємо коржі сметанним кремом (маковий корж повинен бути посередині). Змащуємо кремом боки і верх макового пляцка.
Верх пляцка прикрашаємо кокосовою стружкою і шоколадом, а боки – подрібненим печивом.
Смачного 😉
0 коментарів до “Маковий львівський пляцок”Додати →