Нам знадобиться:
Для макового коржа:
- мак – 125 г
- яйця – 4 шт.
- яблука (очищені і без серцевини) – 200 г
- манка – 5 ст.л.
- вершкове масло – 75 г
- цукор – 150 г
- розпушувач – 2 ч. л.
Для медових коржів:
- мед – 2 ст. л.
- яйце – 4 шт.
- сода – 1 ч. л.
- цукор – 180 г
- борошно – 1 склянка з верхом
Для крему:
- сметана – 700 г
- цукор – за смаком
- ванільний цукор – 1 пакетик
Інгредієнти розраховано на форму 20 х 30 см.
Спосіб приготування:
Розпочнемо з приготування макового коржа. Для цього сухий мак подрібнити в кавомолці. Додати манку і розпушувач.
Яблука почистити, видалити серцевину і натерти на середній тертці.
Яйця збити з цукром за допомогою міксера 8-10 хвилин до пишної піни.
Макову суміш змішати з яєчною, додати яблука, розм’якшене вершкове масло і розмішати до однорідного стану.
Вилити тісто на деко, застелене пергаментом. Випікати корж при температурі 180 градусів 20 хвилин. Остудити, не виймаючи з форми. Корж виходить дуже м’яким та ніжним.
Перейдемо до приготування медових коржів. Для цього яйця збити з цукром до пишної піни 8-10 хвилин. Мед трішки підігріти в мікрохвильовці, щоб він став теплим. Додати в нього соду і розмішати. Маса стане білою і повітряною.
З’єднати яєчну і медову маси, додати до них просіяне борошно.
Акуратно і ретельно розмішати силіконовою лопаткою. Вилити половину тіста на деко, випікати біля 20 хвилин при температурі 180 градусів. Спекти два коржі. Остудити не виймаючи з форми.
Тепер готуємо крем. Сметану потрібно брати максимально жирну. Добре якщо це домашня сметана. Збити з цукром і ванільним цукром до густої консистенції. Цукор додаємо за смаком.
Складаємо пляцок: медовий корж + крем + маковий корж + крем + медовий корж + крем. Також змащуємо боки пляцка кремом і прикрашаємо за бажанням. Готовий пляцок ставимо на ніч в холодильник.
Пляцок виходить неймовірно ніжний, просто повітряний. Медово-маковий пляцок досить великий і високий. Дуже добре підійде для великої компанії. Якщо Ви готуєте пляцок для сімейного чаювання, то достатньо буде розділити дану кількість інгредієнтів вдвічі.
Смачного 😉
0 коментарів до “Медово-маковий пляцок”Додати →