Нам знадобиться:
- яєчний білок – 6 шт.
- цукор – 450 г
- фундук смажений – 200 г
- крохмаль картопляний – 2 ст.л.
- молоко – 100 мл
- яєчний жовток – 3 шт.
- чорний шоколад – 100 г
- вершкове масло – 200 г
- ромова есенція – 3-4 каплі
- готовий шоколадний ганаш
Спосіб приготування:
Спочатку готуємо коржі для торта. Білки збиваємо на максимальній швидкості міксера до утворення стійкої піни.
Потроху вводимо цукор і продовжуємо збивати до повного розчинення цукру.
В результаті ми повинні отримати щільну, стійку білкову масу.
У блендері трохи перебиваємо горіхи з крохмалем.
З’єднуємо горіхи з білковою масою.
Перемішуємо масу лопаткою плавними рухами від низу до верху, акуратно і не поспішаючи.
Отриману масу перекладаємо в великий кондитерський мішок, відрізаємо йому широкий носик і видавлюємо по колу в роз’ємну форму, дно якої заздалегідь застелене пергаментом. В результаті у вас повинно вийти три таких коржа, як на фото. Випікаємо в духовці заздалегідь розігрітій до 100 градусів протягом 2-х годин і даємо коржам повністю охолонути, не відкриваючи духовку.
Тепер, готуємо крем для нашого київського торта. Молоко з’єднуємо з цукром і відправляємо на плиту. Доводимо до кипіння.
Жовтки трохи збиваємо в окремому посуді і вводимо тонкою цівкою в киплячу суміш, постійно помішуючи.
Отриману суміш трохи уварюємо на малому вогні. Вимикаємо газ і додаємо шоколад. Даємо йому постояти 5-6 хвилин і розмішуємо до однорідної консистенції. Потім даємо повністю охолонути заварній частині крему.
Збиваємо до білого вершкове масло.
З’єднуємо масло з заварною частиною крему і перемішуємо до однорідної консистенції. В кінці додаємо 5-6 крапель ромової есенції або столову ложку рому.
Збираємо київський торт. Корж сухого безе добре змащуємо кремом і накриваємо наступним коржем, після цього знову перемащуємо кремом і накриваємо третім коржем, перевернувши його рівною стороною до верху.
Підрізаємо нерівні боки кухонними ножицями.
Вирівнюємо тортик шоколадним ганашем за допомогою кондитерського шпателя.
Декоруємо торт білим шоколадом.
Смачного 😉
0 коментарів до “Київський торт”Додати →