Нам знадобиться:
Для бісквіта:
- яйця – 6 шт.
- цукор – 1 скл.
- борошно – 1 скл.
- розпушувач – 1 ч. л.
Для горіхово-яблучного коржа:
- борошно – 2 скл.
- яйця – 4 шт.
- горіхи нарізані – 1 скл.
- цукор – 1/2 скл. + 3 ст. л.
- родзинки – 100 г
- олія – 1/2 скл.
- мед – 3 ст. л.
- сода – 1 ч. л.
- яблука – 4 шт. (приблизно 850 г)
Для йогуртової маси:
- жовтки – 3 шт.
- цукор – 3 ст. л.
- молоко – 1 скл.
- кукурудзяний крохмаль – 2 ст. л.
- борошно – 2 ст. л.
- вершкове масло – 250 г
- йогурт натуральний (можна використовувати і з добавками) – 300 г
Використовувались форми розміром 36 х 25 см.
Спосіб приготування:
Розпочнемо з приготування бісквіта. Для цього яйця збити з цукром, поки маса не побіліє і не збільшиться в об’ємі в декілька раз. Тепер акуратно вводимо борошно і розпушувач, обережно перемішуємо. Випікаємо в духовці 35-40 хв. при температурі 180 градусів. Готовий бісквіт охолодити і розрізати на 2 рівні частини.
Тепер приготуємо горіхово-яблучний корж. Для цього потрібно почистити яблука і нарізати кубиками, засипати 1/2 скл. цукру, додати олію, родзинки і горіхи. Змішайте і залиште на 2 години. Білки збити з 3 ст. л. цукру, додати 1 яєчний жовток. Інші жовтки додати до яблук. До збитих білків додати мед, борошно, соду і яблучну масу. Ретельно перемішати. Вилити в форму.
Випікати 40 хвилин при температурі 180 градусів.
Тепер приготуємо йогуртову масу. З борошна, молока, цукру і яєчних жовтків приготувати пудинг. Остудити. Масло збити, додаючи охолоджений пудинг. В кінці додавати по ложці йогурту. Змішати при низькій швидкості міксера.
Перейдемо до формування нашого горіхово-яблучного пляцка. Кладемо бісквіт, на нього викладаємо 1/2 крему.
Кладемо горіхово-яблучний корж.
1/2 крему.
Перемащуємо.
Зверху знову кладемо бісквіт.
Заливаємо шоколадною помадкою.
Готовий пляцок кладемо на 3 години в холодильник, щоб він перейшов.
Горіхово-яблучний пляцок готовий!
Ви повинні це скуштувати!
Смачного 😉
0 коментарів до “Горіхово-яблучний пляцок”Додати →