Нам знадобиться:
- 110 г борошна
- 330 г цукру
- 100 г какао
- 1 ч. л. розпушувача
- дрібка солі
- 3 яйця
- 150 г вершкового масла
- 160 г чорного шоколаду
- 2 г розчинної кави
Спосіб приготування:
Розтоплюємо масло з цукром на маленькому вогні.
Нарізаємо шоколад невеликими шматочками. Відправляємо шоколад в розтоплене масло з цукром. Тримаємо на вогні, помішуючи, доводимо до однорідної маси.
Шоколад розтопиться і маса буде однорідної консистенції, як на фото:
Просіюємо борошно, щоб тісто було трохи пишніше.
Змішуємо сухі інгредієнти: розпушувач, борошно, і трохи солі (для посилення смаку шоколаду).
Через сито (щоб уникнути грудочок) додаємо в суміш з сухих інгредієнтів какао і перемішуємо ложкою.
Збиваємо в окремій посудині яйця, поки маса не збільшиться в об’ємі і не набуде однорідний бежевий відтінок.
У яйця додаємо кілька крапель екстракту ванілі.
Додаємо сухі інгредієнти в масу з яйцями і ретельно перемішуємо. Вийде густа маса.
У тісто додаємо розтоплений шоколад з маслом і цукром, ретельно перемішуємо ложкою.
Останній штрих – розчинна кава. Додаємо його в тісто і перемішуємо.
Викладаємо тісто у форму з пергаментом і ставимо випікатися на 30-40 хвилин в попередньо розігріту духовку до 180 градусів.
Щоб отримати ідеально рівні краї, після випікання брауні краще помістити в холодильник до повного охолодження.
Подають американський брауні у вигляді невеликих прямокутних шматочків.
Смачного 🙂
0 коментарів до “Американський брауні”Додати →