рецепт яблучного пирога під назвою невидимий

Яблучний пиріг “Невидимий”

Нам знадобиться:

  • курячі яйця – 4 шт.
  • цукор – 160 г
  • цукор тростинний – 80 г
  • борошно – 100 г
  • молоко – 100 мл
  • вершкове масло – 50 г
  • волоський горіх – 50 г
  • яблука – 1,5 кг
  • олія – 2 ст. л.

Спосіб приготування:

Вам цікаво чому пиріг називається “невидимий”? А тому, що в процесі випічки яблука втягують в себе майже все тісто і воно стає невидимим. Тіста в пирозі дуже мало, а яблук – багато, пиріг виходить дуже ніжний!

Приготувати тісто: збити в пишну піну 3 яйця з цукром. Влити молоко, олію, знову збити.

Додати просіяне борошно з розпушувачем, перемішати до однорідності. Має вийти тісто як на млинці.

Яблука почистити, видалити серцевину з насінням. Нарізати на дуже тонкі слайси. Можна дати трохи менше яблук, але чим їх більше, тим соковитішим і ніжнішим виходить пиріг. При бажанні можна присипати яблука корицею, ванільним цукром, лимонною цедрою.

Акуратно з’єднати тісто з яблуками і перемішати.

Викласти в форму застелену пергаментом і випікати при 190 градусах 30 хвилин.

Поки випікається пиріг, приготувати заливку. Змішати виделкою яйце з тростинним цукром і розтопленим вершковим маслом. Волоські горіхи крупно порізати. Через 30 хвилин вийняти пиріг з духовки, зверху вилити заливку і присипати волоськими горіхами. Випікати ще 10-15 хвилин.

Готовий яблучний пиріг повністю остудити.

Яблучний пиріг Невидимий

Смачного 😉

0 коментарів до “Яблучний пиріг “Невидимий”Додати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *