Нам знадобиться:
- курячі яйця – 4 шт.
- цукор – 160 г
- цукор тростинний – 80 г
- борошно – 100 г
- молоко – 100 мл
- вершкове масло – 50 г
- волоський горіх – 50 г
- яблука – 1,5 кг
- олія – 2 ст. л.
Спосіб приготування:
Вам цікаво чому пиріг називається “невидимий”? А тому, що в процесі випічки яблука втягують в себе майже все тісто і воно стає невидимим. Тіста в пирозі дуже мало, а яблук – багато, пиріг виходить дуже ніжний!
Приготувати тісто: збити в пишну піну 3 яйця з цукром. Влити молоко, олію, знову збити.
Додати просіяне борошно з розпушувачем, перемішати до однорідності. Має вийти тісто як на млинці.
Яблука почистити, видалити серцевину з насінням. Нарізати на дуже тонкі слайси. Можна дати трохи менше яблук, але чим їх більше, тим соковитішим і ніжнішим виходить пиріг. При бажанні можна присипати яблука корицею, ванільним цукром, лимонною цедрою.
Акуратно з’єднати тісто з яблуками і перемішати.
Викласти в форму застелену пергаментом і випікати при 190 градусах 30 хвилин.
Поки випікається пиріг, приготувати заливку. Змішати виделкою яйце з тростинним цукром і розтопленим вершковим маслом. Волоські горіхи крупно порізати. Через 30 хвилин вийняти пиріг з духовки, зверху вилити заливку і присипати волоськими горіхами. Випікати ще 10-15 хвилин.
Готовий яблучний пиріг повністю остудити.
Смачного 😉
0 коментарів до “Яблучний пиріг “Невидимий””Додати →