Нам знадобиться:
- вода – 125 мл.
- сухі дріжджі – 1,25 ч. л.
- сіль – 1/2 ч. л.
- борошно – 200-250 г
- оливкова олія – 1 ст. л.
Спосіб приготування:
Дріжджі розводимо в 125 мл теплої води. Туди ж можна додати ложку цукру, так дріжджі швидше почнуть діяти.
Хвилин через 10 можна приступати до приготування тіста. Для цього насипте 200 г борошна (при необхідності краще додати пізніше, ніж розбавляти простою водою). Додайте сіль.
В центрі гірки зробіть ямку і вилийте туди всю дріжджову рідину.
Добре перемішайте суміш виделкою, а потім почніть розминати тісто руками, збираючи грудки зі стінок. Пропускайте тісто між пальців, складайте знову і знову.
Тут уважно, тісто має бути трохи липким, не сухим. При необхідності додайте борошно дрібкою. Коли тісто впевнено буде збиратися в одне ціле – вилийте рівномірно оливкову олію.
І знову добре вимішуйте тісто. Не поспішайте додавати борошно, спершу тісто здасться рідким / липким, продовжуйте перемішувати.
І тепер найважливіший секрет, продовжуйте вимішувати тісто. 10 хвилин мінімум. Без додаткового борошна воно стане дуже еластичним і дуже гладким. Подивіться на фото, бачите, як з попереднього кроку воно стало гладким? Нічого не було зроблено, крім вимішування.
Накрийте вологим рушником і поставте в тепле місце (можна до батареї) на 30 хвилин.
Через 30 хвилин тісто збільшиться приблизно вдвічі, стане ще більш гладким і пухким.
Тепер просто кладіть його на поверхню з борошном і розкачуйте майбутню піцу до товщини 2-3 мм. Із вказаної кількості інгредієнтів ви зможете розкачати піцу діаметром приблизно 30 см. Або кілька невеликих.
0 коментарів до “Тісто для піци”Додати →