Нам знадобиться:
- маргарин – 200 г
- борошно – 2 скл.
- цукор – 230 г
- сіль – 1/2 ч.л.
- вода – 250 мл
- крохмаль – 2 ст.л.
- вишні – 2 скл.
Спосіб приготування:
У зручній для вимішування мисці або на дошці з’єднуємо борошно, сіль і цукор.
Потім, в борошно на крупній тертці натираємо маргарин. Маргарин краще попередньо покласти в морозилку хвилин на 20, щоб зручно було його натирати.
За допомогою виделки розминаємо маргарин, до отримання дрібної крихти.
В отриману суміш вливаємо воду і замішуємо тісто.
Отримане тісто для штруделя відправляємо в холодильник на 2-3 години.
Починаємо готувати начинку для штруделя. У невеликій каструльці змішуємо склянку води і склянку цукру і відправляємо на плиту.
Крохмаль з’єднуємо з соком, який стік з наших вишень і розмішуємо. Якщо соку мало, то додаємо трохи води.
Коли вміст каструльки закипить, тонкою цівкою додаємо розведений крохмаль, не забуваючи постійно помішувати. У Вас повинна вийти щільна і в’язка суміш.
Не знімаючи каструльку з вогню додаємо вишню і розмішуємо все до однорідності.
Уварюємо начинку ще 2-3 хвилини на малому вогні.
Після того, як тісто добре “відпочило”, розгортаємо в тонкий пласт і складаємо його, як на фото.
Потім знову розгортаємо і складаємо. Повторюємо цю процедуру не менше 3-4 разів.
У Вас повинно вийти багатошарове на зрізі тісто, як на фото.
Розкачуємо витяжне тісто останній раз, як можна тонше. Якщо незручно качати підтягніть тісто руками. Покриваємо весь периметр тіста начинкою, розподіляючи її тонким шаром.
Скручуємо вишневий штрудель.
Перекладаємо на деко і випікаємо в духовці, розігрітій до 200 градусів до появи золотистої скоринки.
Штрудель з вишнею готовий!
Смачного 😉
0 коментарів до “Штрудель з вишнею”Додати →