Нам знадобиться:
Для основи:
- 150 г борошна
- 50 мл оливкової олії
- 3-4 ст. л. води
- дрібка солі
Для начинки:
- 2 печені буряки невеликого розміру (або 1 великий)
- 2 ст. л. сметани (жирність 20% і більше)
- 1 ст. л. готового столового хрону
- 1 яйце
- сіль, мелений перець
- кунжут для посипання
- чебрець, м’ята (або зелень за смаком)
Спосіб приготування:
Борошно та сіль просіяти і помістити в чашу блендера. Додати оливкову олія. На кілька секунд включити блендер, щоб перемішати масу.
Додавати по столовій ложці води, повільно перемішуючи масу, поки вона не стане легко ліпитись.
Тісто обгорнути в харчову плівку і поставити в холодильник на 30 хв.
Буряк нарізати тонкими скибочками.
Відокремити жовток від білка (білок піде в начинку, а жовток стане в нагоді для змащування країв пирога).
Змішати білок, сметану, хрін і шматочки буряка.
Розкачати тісто на посипаній борошном поверхні.
Викласти начинку, залишаючи вільні краї (3-4 см). Загорнути краї, змастити їх жовтком і посипати кунжутом.
Випікати в розігрітій до 180 °C духовці 35-40 хвилин до золотистої скоринки.
Чебрець і м’яту дрібно порубати, прикрасити страву. Пиріг з буряком готовий.
Смачного 😉
0 коментарів до “Пиріг з буряком”Додати →