Нам знадобиться:
- сметана – 3 ст. л.
- олія – 3 ст. л.
- масло вершкове – 50 г
- цукор – 225 г
- яйця курячі – 1 шт.
- борошно – 250 г
- розпушувач – 1 ч. л.
- апельсин – 1 шт.
- крохмаль – 1 ст. л.
Спосіб приготування:
Яйце збити вінчиком, всипати 5 ст. л. цукру, ще раз збити.
У яєчну суміш додати вершкове масло, олію, сметану і просіяне борошно з розпушувачем.
Замісити м’яке еластичне тісто.
Тісто розділити на 4 частини, накрити плівкою і поставити в холодильник.
Апельсин помити, витерти і помолоти в м’ясорубці (чистити не потрібно). Змішати зі 100 г цукру і крохмалем. Викласти на сковорідку і проварити до загустіння (процес займає 1-2 хвилини). Вистудити.
Шматок охолодженого тіста розкачати в прямокутник, викласти 1/4 частину апельсинової начинки, розподілити рівним шаром.
Акуратно згорнути в рулетик. Гострим ножем розрізати на частинки(приблизно 3-4 см). Те ж саме зробити з рештою тіста.
Випікати печиво при температурі 180 °C 15-20 хвилин.
Смачного 😉
0 коментарів до “Печиво з апельсиновою начинкою”Додати →