Нам знадобиться:
Для тіста:
- яйця – 2 шт.
- цукор – 100 г
- мед – 250 г
- сіль – щіпка
- кориця – 1 ч. л.
- олія – 100 мл.
- молоко – 240 мл.
- борошно – 280 г
- грецькі горіхи (подрібнені) – 75 г
- розпушувач – 1 ч. л.
- сода – 1 ч. л.
- яблука – 3-4 шт.
Для крамбла:
- борошно – 75 г
- грецькі горіхи (подрібнені) – 25 г
- вершкове масло – 75 г
- цукор (коричневий) – 50 г
Спосіб приготування:
З’єднайте в великій мисці яйця, цукор, мед, сіль, корицю, олію, молоко і збийте міксером.
Додайте борошно, подрібнені горіхи, розпушувач, соду і знову збийте.
Яблука поріжте на кубики (можна не чистити від шкірки), додайте в тісто і знову перемішайте.
Зробіть крамбл – в іншій мисці з’єднайте борошно, коричневий цукор, горіхи і порізане на маленькі шматочки холодне вершкове масло; швидко розітріть в крихту ці інгредієнти. Помістіть тісто для кексу в форму на 3/4 по висоті (якщо форма невелика, можна зробити ще маффіни), застелену пергаментом, зверху посипте крамбл і випікайте в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці приблизно одну годину.
Наш красень з хрусткою горіховою скоринкою готовий.
Медовий кекс з яблуками і горіхами виходить дуже смачним і ароматним, легкий у приготуванні.
Ось так кекс виглядає у розрізі!
Смачного 😉
0 коментарів до “Медовий кекс з яблуками і горіхами”Додати →