Нам знадобиться:
Для тіста:
- борошно – 250 г
- вершкове масло – 250 г
- яйця – 4 шт.
- цукор – 200 г
- розпушувач – 1,5 ч. л.
- ванільний цукор – 1 ч. л.
Для глазурі:
- цукрова пудра – 150 г
- мандариновий сік – 3 ст. л.
Для начинки:
- 7-8 солодких мандарин
Спосіб приготування:
З’єднайте яйця кімнатної температури, цукор та ванільний цукор. Міксером на високих обертах збийте цукор та яйця у щільну пишну масу. Збивайте близько 12-15 хвилин. Вершкове масло розтопіть на малому вогні або в мікрохвильовій печі. Тонким цівком влийте тепле масло у збиті яйця.
Борошно просійте з розпушувачем, всипте до яєчно-масляної суміші і обережно перемішайте.
Мандарини помийте, очистіть від шкірки, розділіть на дольки та видаліть білу плівку.
Деко змастіть вершковим маслом, влийте тісто, зверху розкладіть мандаринові дольки. Випікайте пиріг близько 40-50 хвилин при температурі 190 градусів. Готовність перевірте дерев’яною шпажкою. Мандариновий сік змішайте із цукровою пудрою. Полийте мандариновою глазур’ю готовий гарячий пиріг.
Остудіть пиріг та наріжте порційними шматками.
Смачного 😉
0 коментарів до “Мандариновий пиріг”Додати →