Нам знадобиться:
- 250 г борошна
- 160 г цукру
- 150 мл кефіру
- 50 г вершкового масла + для змащування форми
- 50 мл оливкової олії
- 1 яйце
- 1 ч. л. ванільного екстракту, пакетик ванільного цукру або щіпка ваніліну
- 1 ч. л. розпушувача
- 200-250 г будь-яких літніх ягід (малина, полуниця, чорниця, ожина, вишня і т. д.)
Спосіб приготування:
Борошно і розпушувач просіюємо в миску. Перемішуємо з цукром і ваніліном (якщо використовуєте рідкий ванільний екстракт, додавайте його в рідкі інгредієнти в наступному кроці).
Вершкове масло розтоплюємо в мікрохвильовій печі і виливаємо в миску. Додаємо оливкову олію, кефір, яйце і перемішуємо.
Виливаємо рідкі інгредієнти в сухі і перемішуємо. Додаємо ягоди, перемішуємо тісто. Викладаємо у форму і відправляємо в розігріту до 180 ° С духовку на 50-60 хв. Готовність перевіряємо дерев’яною паличкою.
Даємо охолонути, дістаємо з форми і за бажанням прикрашаємо цукровою пудрою.
Смачного 😉
0 коментарів до “Кекс з ягодами”Додати →