Нам знадобиться:
Для тіста:
- борошно – 350 г
- вершкове масло – 50 г
- цукор – 1/2 ст. л.
- вода – 125 мл
- яйце – 1 шт.
- сіль – за смаком
Для начинки:
- мак – 200 г
- цукор – 120 г
- вершкове масло – 100 г
Спосіб приготування:
Спочатку готуємо тісто. Масло необхідно розтопити, додати цукор і сіль.
Вливаємо воду (або молоко), додаємо яйце. Перемішуємо.
Просіяти в миску з тістом борошно. Спочатку за допомогою ложки, а потім вже руками замісити тісто.
Залишити його на 15-20 хвилин, накривши чистим рушником. Тісто повинно вийти в міру щільним, не має липнути.
Поки тісто «відпочиває» приготуємо начинку. Змішуємо мак і цукор. Мак можна попередньо промити і відкинути на ситечко з полотняною серветкою. Можна використовувати як розпарений, так і сухий мак. Вершкове масло, призначене для начинки, розтопити.
Готове тісто розкачати дуже тонким шаром. Стіл необхідно посипати борошном. Товщина шару тіста повинна бути як на локшину. Все розкачане тісто добре змастити вершковим маслом.
Далі покриваємо сумішшю маку з цукром.
Тепер правий і лівий краї необхідно загнути до серединки, так щоб начинка була всередині.
Знову змастити верх маслом, посипати маковою сумішшю.
Далі тісто потрібно скласти навпіл уздовж: вийде довга плоска заготовка.
Знову шар масла і маку.
Тепер скласти тісто поперек: вийде невеликий багатошаровий пиріг.
Верх змастити тільки маслом.
Катламу можна згорнути і просто звичайним рулетом.
Обережно перенести складене тісто з начинкою на деко, застелене пергаментним папером.
Поставити в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікати 20-30 хвилин. Верх повинен несильно підрум’янитися.
Катлама готова! Залишилось остудити і нарізати порційними шматочками.
Смачного 😉
0 коментарів до “Катлама з маком”Додати →