Нам знадобиться:
- борошно пшеничне – 500 г
- борошно гречане – 500 г
- сухі дріжджі – 10 г
- молоко – 250 мл.
- мед – 50 г
- вода – 500 мл.
- сіль – 1 ч. л.
- насіння соняшнику – 150 г
Спосіб приготування:
В мисці змішати гречане борошно, пшеничне борошно, дріжджі і сіль.
В сухій суміші робимо ямочку і вливаємо теплу воду з молоком і медом. При необхідності регулюємо кількість води. Замішуємо тісто, накриваємо рушником і залишаємо на годину в теплому місці.
Насіння обсмажуємо в сухій сковорідці протягом декількох хвилин.
Насіння вмішуємо в тісто.
Залишаємо тісто ще на годину.
Коли пройде час, формуємо з тіста форму батона і залишаємо ще на пів години. Кладемо на присипану борошном форму і відправляємо в розігріту до 220 градусів духовку на 40 хвилин.
Виймаємо з духовки і охолоджуємо. Гречаний хліб з насінням готовий.
Смачного 😉
0 коментарів до “Гречаний хліб з насінням”Додати →