Нам знадобиться:
- молоко – 350 мл
- свіжі дріжджі – 15 г
- гарбузове пюре – 120 г
- борошно – 550 г
- манна крупа – 40 г
- олія – 2 ст. л.
- цукор – 1 ч. л.
- сіль – 1 ч. л.
Спосіб приготування:
У теплому молоці (40-45 градусів) розводимо цукор і дріжджі. Ми залишаємо їх на 15 хвилин (на фото цього не видно, але молоко перетворилося в піну з маленьких, маленьких бульбашок).
Спершу додаємо до молока з дріжджами гарбузове пюре, манку, сіль і олію, а потім поступово вводимо борошно, замішуємо еластичне тісто. Готове тісто кладемо в злегка змащену олією миску, затягла його плівкою і залишила на годину підходити.
Після цього помісити тісто буквально ще хвилинку, затягнути харчовою плівкою і відправити в холодильник на ніч.
Ось так виглядатиме тісто вранці. Його потрібно дістати з холодильника і дати нагрітися до кімнатної температури. Після цього знову затягнути його харчовою плівкою і на годину залишити в духовці при 30 градусах.
Потім буквально кілька раз його замісити і сформувати круглий хліб.
Перевернути його швом вниз, покласти на застелене пергаментом присипане манкою деко, прикрити плівкою і на 40 хвилин при 40 градусах залишити підходити в духовці.
Після цього можна зробити розрізи і прикрасити насінням.
Випікати 10 хвилин при 250 градусах, поставивши в духовку каструльку з киплячою водою, потім, каструльку прибрати, знизити температуру до 200 градусів і випікати ще 30 хвилин. Готовому хлібу потрібно дати повністю охолонути на решітці, нічим його не накриваючи.
Смачного 😉
0 коментарів до “Гарбузовий хліб”Додати →