Нам знадобиться:
Для тіста:
- 90 г вершкового масла
- 165 г борошна
- 1 ст. л. цукру
- дрібка солі
- 3-5 ст. л. крижаної води
Для начинки:
- 200 г полуниці
- 300 г стебел ревеню
- 70 г цукру
- 1 ст. л. кукурудзяного крохмалю
- щіпка ваніліну
- сік половини лимона
Крім того:
- 1 ст. л. молока для змащування країв
- 1 ст. л. коричневого цукру
- 1 ст. л. вершкового масла
Спосіб приготування:
Просіяне борошно, цукор, сіль і холодне вершкове масло поміщаємо в чашу блендера. Подрібнюємо в крихту.
Поступово додаємо крижану воду.
У нас повинна вийти густа розсипчаста суміш, яка добре ліпиться (зазвичай вистачає 4 ст. л. води, щоб добитися такої консистенції). Збираємо тісто в кулю, обертаємо його харчовою плівкою і кладемо в холодильник мінімум на пів години.
Нарізаємо ревінь і полуницю невеликими шматочками.
Кладемо у велику миску, додаємо цукор, крохмаль, ванілін і лимонний сік, добре перемішуємо і даємо постояти 10-15 хв.
Дістаємо тісто, ділимо на три рівні частини і розкачуємо качалкою на присипаній борошном поверхні.
Тісто перекладаємо на деко, застелене пергаментом. Залишаємо пусті краї (3-4 см), розподіляємо начинку.
Загортаємо краї галети, змащуємо їх молоком. Посипаємо всі галети коричневим цукром, на начинку розкладаємо невеликі шматочки вершкового масла. Відправляємо в розігріту до 180 ° С духовку на 35-45 хв.
Дістаємо з духовки, даємо трохи охолонути і подаємо до столу.
Смачного 😉
0 коментарів до “Галети з ревенем і полуницею”Додати →