Нам знадобиться:
- борошно – 250 г
- сухі дріжджі – 6 г
- сіль – 4 г
- вершкове масло – 30 г
- молоко – 100 мл
- вода – 50 мл
Для змащування верху:
- яєчний жовток – 1 шт.
- молоко – 5 г
Спосіб приготування:
Змішайте в мисці всі сухі інгредієнти, додайте масло, молоко і воду. Замісіть тісто. Готове тісто викладіть в миску, змащену олією (небагато), накрийте плівкою і приберіть в тепле місце на 30 хвилин.
Через 30 хвилин дістаньте і помніть тісто. Знову накрийте миску з тістом плівкою і приберіть в тепле місце ще на 1 годину.
Робочу поверхню присипте борошном, викладіть тісто і розкачайте в пласт товщиною приблизно 0,5 см. Почніть скручувати тісто в рулет, не туго, але в той же час досить щільно, щоб в готовому батоні не було пустот! При цьому важливо після кожного повного обороту тіста защіпувати щільно краї рулета пальцями, скріплюючи його до пласту розкачаного тіста.
Сформований таким чином батон викладіть на деко з пергаментом. Накрийте рушником і знову відставте на 30 хвилин. Гострим ножем зробіть на поверхні батона характерні надрізи навскоси. Змастіть поверхню яєчним жовтком, збитим з молоком.
Духовку попередньо розігрійте до 200 градусів. Поставте батон випікатися в розігріту духовку на 30 хвилин.
Готовий батон остудіть на решітці.
Смачного 😉
0 коментарів до “Домашній батон”Додати →