Нам знадобиться:
- борошно цільнозернове пшеничне – 3 ст. л.
- борошно кукурудзяне – 3 ст. л.
- лляне борошно – 1 ст. л.
- борошно з насіння гарбуза – 1 ст. л.
- сода – 1 ч. л.
- окріп – 200 мл
- вівсяні пластівці – 2,5 ст. л.
- висівки – 3 ст. л.
- кефір – 120 мл
- кунжут – 1 ст. л.
- насіння льону – 1 ст. л.
- насіння соняшника (або гарбузове насіння) – 1 ст. л.
- олія – 3 ст. л.
- сіль – 1 ч. л.
- цукор – 1/2 ч. л.
Спосіб приготування:
Відміряємо всі види борошна в миску, в якій буде дуже зручно змішувати інгредієнти.
Тепер додаємо пластівці, сіль, цукор, соду.
Заливаємо окріп в те місце, де сода. Замішуємо ложкою тісто.
Коли трохи охолоне це заварне тісто, можна доливати кефір.
Одну столову ложку висівок додаємо вже після кефіру. Якщо заливати окропом це тісто разом з висівками, то з’являється дуже неприємний запах мокрого сіна.
Додаємо насіння кунжуту і льону.
Вливаємо олію. Остаточно вимішуємо заварне тісто з різних видів борошна і насіння.
Розподіляємо готове кукурудзяно-пшеничне тісто з пластівцями і висівками по силіконовій формі вручну.
Посипаємо висівками зверху розкачане тісто, руками приминаєм їх. Це необхідно, щоб потім висівкова присипка не відпала.
Ставимо температуру духовки на 120 градусів. Якщо в духовці є конвекція, то включаємо її. Через дві години акуратно дістаємо форму, викладаємо корж на дошку, розрізаємо на рівні квадрати нашу заготовку хлібців. Розміщуємо ці квадрати назад в духовку. Ще 2-3 години при такій ж температурі вони повинні пробути в духовці. Необхідно перевіряти наскільки висохли наші квадратики.
Тепер домашні дієтичні хлібці з кукурудзяної борошном повинні охолонути. Подавати можна їх як з повидлом, так і з маслом, сиром.
Смачного 😉
0 коментарів до “Дієтичні хлібці”Додати →