Нам знадобиться:
- Молоко – 130 мл
- Куряче яйце – 1 шт
- Борошно – приблизно 250 г
- Сіль – щіпка
- Цукор – 2 ст. ложки
- Вершкове масло – 50 г
- Сухі дріжджі – 2 ч. ложки
- Кунжут (для прикраси)
- Сосиски – 10 шт.
Спосіб приготування:
Починаємо з тіста. Дріжджі поміщаємо в глибоку миску з теплим молоком.
Туди ж всипаємо сіль і цукор. Інтенсивно збиваємо вінчиком до повного розчинення в молоці всіх інгредієнтів.
Вершкове масло розтоплюємо на невеликому вогні, остуджують, а потім вливаємо в молоко. Туди ж додаємо куряче яйце.
Невеликими порціями підсипаємо в миску борошно, замішуючи м’яке тісто.
Прибираємо миску в тепле місце, щоб дріжджове тісто збільшилося в об’ємі. Для цього буде потрібно приблизно одну годину.
Далі ділимо тісто, що підійшло на невеликі шматочки (повинно вийти приблизно 9-10 штук).
Обсипаємо поверхню столу борошном, розгортаємо шматочки тіста в тонкі коржі. На одній стороні розміщуємо сосиску, а другий край розрізаємо гострим ножем на 5-6 смужок.
Сосиску спочатку обертаємо «суцільним» тестом, а потім оформляємо смужками. Акуратно защипуємо смужки знизу, щоб виріб не втратило форму при випічці. За таким принципом формуємо інші булочки.
Накриваємо заготовку рушником, даємо постояти хвилин 20. Далі випікаємо при температурі 180-190 градусів до готовності (приблизно 30-35 хвилин). Щоб випічка придбала рум’яної скоринки, рекомендується перед відправкою в духовку змастити кожну булочку яєчним жовтком. В якості прикраси можна обсипати тісто кунжутом.
Смачного 😉
0 коментарів до “Булочки з сосисками”Додати →