Нам знадобиться:
- молоко або вода (пісний варіант) – 500 мл
- сухі дріжджі – 1 пакетик
- цукор – 1 ст. л.
- сіль – 0,5 ст. л.
- борошно – 800 г
- олія – 3 ст. л.
Спосіб приготування:
Дріжджі розчинити у теплому молоці (воді), додати цукор, сіль, 3 ст. л. борошна, перемішати.
Зачекати поки дріжджі подіють. Після цього додати олію і порційно борошно. Замісити м’яке, еластичне тісто. Тісто не повинне липнути до рук.
Чашу мультиварки змащуємо соняшниковою олією.
Викладаємо у чашу мультиварки наше тісто і розрівнюємо, легенько приминаючи його.
Закриваємо кришку і знімаємо паровий клапан мультиварки. Встановлюємо програму ХЛЕБ, час приготування становить 3 год. : 1 год. на те, щоб тісто підійшло, 1 год. на випічку з однієї сторони і ще 1 год. на випічку з іншої сторони. Якщо у вас програма ХЛЕБ не включає час для того, щоб тісто підійшло, можна поставити на режим ЙОГУРТ на 1 год, а потім на ХЛЕБ на 2 год. Або просто поставити у теплому місці, щоб тісто само підійшло і тоді вже поставити випікати на 2 год.
Через 1 год. наше тісто підійшло. Ще через годину перевертаємо хліб на другу сторону і ставимо далі випікатися (ще на 1 год). Я випікала трішки довше з кожного боку, для більш рум’яної скоринки. Це залежить від ваших уподобань.
Виймаємо хліб з мульварки і даємо йому повністю охолонути.
Білий хліб в мультиварці готовий!
Смачного 😉
0 коментарів до “Білий хліб в мультиварці”Додати →