Нам знадобиться:
- цибуля – 1-2 шт.
- кунжут – 1 ч.л.
- мак – 1 ч.л.
- олія – 2 ст.л.
- мед – 1 ч.л.
- петрушка – щіпка
- базилік – щіпка
- соєвий соус – 1 ст.л.
Спосіб приготування:
Цибулю наріжте середніми за розміром скибочками довільної форми, оскільки в подальшому цибуля буде подрібнюватись.
Викладіть в нічим не змащену, суху сковороду кунжут і мак, по чайній ложці з невеликою гіркою. Поставте сковороду на вогонь і при постійному помішуванні обсмажте кунжут і мак протягом 1 хвилини, до легкого золотистого кольору кунжуту.
Всипте кунжут і мак до подрібненого цибулі, додайте в цю ж ємність олію без запаху, подрібнену зелень (можна використовувати або кілька гілочок свіжої, або по щіпці сушеної) і мед.
Додайте також соєвий соус. Для любителів солоного можна трохи збільшити його кількість. Подрібніть блендером всі ці продукти до практично пюреподібного стану.
Подавати цибулевий соус можна відразу після приготування. Даний соус універсальний – поєднується і з м’ясними стравами і закусками, хлібом, салатами зі свіжих овочів і овочевими стравами.
Смачного 😉
0 коментарів до “Цибулевий соус”Додати →