Нам знадобиться:
- часник – 5 зуб.
- томатна паста – 200 г
- сіль – 1 ч.л.
- оцет – 1 ч.л.
- кінза (або петрушка) – 2 пучки
- мелений чорний перець – 1/4 ч.л.
- хмелі-сунелі – 1 ст.л.
- суха аджика – 1/2 ч.л.
- вода – 200 мл.
Спосіб приготування:
У даному рецепті замість кінзи використовується петрушка, але якщо Ви будете готувати за цим рецептом, використовуючи саме кінзу, то отримаєте класичний сацебелі. Промийте зелень, наріжте її вручну не надто крупними шматочками довільного розміру. Далі зелень все одно буде розтиратися в ступці, тому краса нарізки тут не важлива.
Зубчики часнику очистіть від лушпиння і теж промийте їх під водою. Натріть їх на дрібній тертці або пропустіть через часникодавку, додайте часник до зелені.
Додайте до зелені і часнику суху аджику, чорний мелений перець, хмелі-сунелі (1 ст.л. з невеликою гіркою), звичайний оцет. Перемішайте компоненти. Аджику додавайте обережно, якщо ви не любите гостре, то зменшіть її кількість.
Тепер товкачем розітріть зелень з добавками, розтирайте дуже ретельно, суміш повинна перетворитися практично в пасту.
Додайте до суміші в мисці густу томатну пасту, з’єднайте розтерту зелень з пастою. На даному етапі суміш вийде дуже густою і потребує розведення її водою.
Влийте до томатної пасти з зеленню кип’ячену прохолодну воду. Ще раз перемішайте соус. Тепер він стане в міру густим. Посоліть соус до смаку. Томатний соус “Сацебелі” готовий.
Смачного 😉
0 коментарів до “Томатний соус “Сацебелі””Додати →