Нам знадобиться:
- креветки – 400 г
- огірок – 1 шт
- долько помело – 2-3 шт
- рукола – пучок
- пармезан або інший твердий сир
- бальзамічний оцет – 2 ст. л.
- оливкова олія – 3 ст. л.
- сіль, перець – за смаком
Спосіб приготування:
Для заправки змішуємо в мисці бальзамічний оцет, оливкову олію, сіль, перець і збиваємо вилкою до стану емульсії (як варіант, наливаємо в невелику баночку, закриваємо кришкою і енергійно трясемо до отримання тієї самої емульсії).
Огірок нарізаємо на тонкі слайси за допомогою овочечистки або нарізаємо.
Дольки помело очищаємо від плівок та розбираємо на шматочки. Готуємо креветки. Якщо ви використовуєте заморожені, обшпарте їх окропом і дайте постояти кілька хвилин, потім почистіть. Посипаємо сіллю і перцем креветки і смажимо на сильному вогні з обох боків – варено-морожені 1 хвилину, сирі – 3 хвилини в цілому.
Змішуємо руколу, креветки, огірок, помело, додаємо заправку, посипаємо тпармезаном і подаємо.
Смачного 🙂
0 коментарів до “Салат з руколою, креветками і помело”Додати →