Нам знадобиться:
- баклажан – 1 шт.
- перець жовтий – 2 шт.
- помідори – 5 шт.
- цибуля червона – 1 шт.
- мікс салатів
для заправки:
- соєвий соус – 1/2 ст. л.
- часник – 3 зуб.
- оливкова олія – 3 ст. л.
- лимон – 1/2 шт.
- перець чорний мелений – за смаком
Спосіб приготування:
Баклажан і перці змастити оливковою олією і запекти при 200 °С до м’якості.
Приготувати заправку: натерти цедру з половини лимона і вичавити сік.
Дрібно нарізати часник. Змішати часник і цедру, лимонний сік, оливкову олію і соєвий соус. Закрити ємність кришкою і добре збовтати. Виходить чудова густа заправка для будь-якого салату.
Перці очищаємо від шкірки, нарізаємо квадратиками. Баклажан теж можна очистити (не обов’язково) і порізати невеликими шматочками.
Помідори і червону цибулю нарізати дольками.
На тарілку викласти листя салату, помідори, баклажан, цибулю і перець, полити заправкою і поперчити.
Смачного 😉
0 коментарів до “Салат з печеним баклажаном і перцем”Додати →